EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen.

Solliciteer direct!

WerkPlek: Op de Duinweg 76 staat een mooie villa waar jongeren wonen met een leeftijd van 20-25 jaar. Zij hebben een licht verstandelijke beperking en veelal aanvullende vraagstukken zoals autisme, hechtingsproblematiek en verslaving. In de begeleiding van de jongeren onderhoud je contacten met het sociale netwerk en draag je zorg voor de veiligheid. Je gaat uit van de eigen mogelijkheden en biedt waar nodig ondersteuning bij persoonlijke verzorging en welzijn. Op de duinweg ligt de focus op het creëren van verbinding, bieden van structuur en heldere communicatie. De begeleiding geef je volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

WerkDag: Wat de jongeren op de Duinweg 76 gemeen hebben is de behoefte om onderdeel te zijn van de samenleving. Je werkzaamheden zijn steeds op die behoefte gericht. Verder kan de begeleidingsvraag erg verschillen, wat een beroep doet op je flexibiliteit en vindingrijkheid. In jouw werk ondersteun je de jongeren daar waar nodig, en daagt hen uit waar kan. Je biedt structuur en zorgt met humor en enthousiasme dat de sfeer prettig is. Iedere jongere heeft een eigen kamer en deelt de voorzieningen met andere bewoners. Je vindt het belangrijk dat de jongeren en de woning er verzorgd uit zien. Daarom help je mee in het huishouden en stimuleer je jongeren om daar ook een rol in te vervullen. Daarnaast maak je tijd vrij voor het maken van rapportages, het lezen en verwerken van mails en andere belangrijke informatie.

WerkTeam: Je werkt zelfstandig op de woning. Er zijn diensten van 14.00-19.00 en van 18.30 tot 09.00. Binnen de woning draaien wij met onregelmatige werktijden (inclusief slaapdiensten), waarbij je altijd kunt terugvallen op collega’s van de buurtwoningen in Huis ter Heide. Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Als team staan we open voor feedback, willen we van elkaar leren en kunnen we elkaar vertrouwen.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Een uitdagende functie voor 32 uur per week.
 • Salaris (FWG 35) tussen de € 1920,- en € 2853,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%, vakantiegeld en onregelmatigheidstoeslag
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching
 • Ondersteuning en feedback van je collega’s
 • Een mooie werkplek met voldoende parkeergelegenheid

 

Wat houdt jouw vakmanschap in?

 • Jij hebt een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO-3 niveau
 • Jij voelt je verbonden met de methode Gentle Teaching.
 • Jij hebt ervaring met de doelgroep LVB
 • Jij bent bereid om onregelmatige diensten, inclusief slaapdiensten en weekenddiensten te werken
 • Jij beschikt over een dosis humor, relativeringsvermogen en stressbestendigheid

 


Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor vrijdag 6 augustus te solliciteren via onderstaande knop.

Solliciteer direct!

Na ontvangst van je sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op zodat je een dagdeel kunt mee lopen, daarna volgt er nog een sollicitatiegesprek

Voor vragen kun je bellen met Cora van Keulen (persoonlijk begeleider, 06-13712898).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.