“Bouw jij mee aan ons nieuwe concept van zeer intensieve begeleiding”Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden als Begeleider ZIB eruit?

EigenZinnig: Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor cliënt, familie en medewerker.

Zideris start vanaf 1 januari 2021 met een nieuw concept op de hoofdlocatie in Rhenen: wonen in een kleine groep met individuele begeleiding. De nieuwe woning valt binnen het cluster Intensieve Begeleiding (IB), wat gericht is op de ondersteuning van cliënten met een verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag. Begeleidende vaardigheden ten aanzien van cliënten met gedragsproblematiek spelen binnen dit cluster meer dan elders een belangrijke rol. Cliënten hebben behalve een verstandelijke beperking, te maken met psychiatrische problematiek, zoals autisme, adhd, hechtingsstoornis. De begeleidingswijze wordt vormgegeven vanuit de methode Gentle Teaching. Dit betekent begeleiden vanuit de relatie en gelijkwaardigheid, en sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

In jouw rol als begeleider ondersteun je de cliënten op verschillende leefgebieden, zoals wonen, dagbesteding en vrijetijdsbesteding. Doordat je in tweetallen werkt, is er altijd een back-up in de woning aanwezig. Het complexe gedrag van de cliënten vind jij een uitdaging en jij streeft er naar om de cliënten een zo gewoon mogelijk leven te laten leiden. Stabiliteit, veiligheid en structuur is voor deze groep extreem belangrijk en maakt dat zij zich veilig voelen in hun eigen omgeving. Bij probleemgedrag weet jij de rust te bewaren en bezit je de juiste vaardigheden om daar op een professionele manier, ondersteund vanuit Gente Teaching, mee om te gaan.

SamenWerken: Het unieke aan deze functie is dat je mee gaat bouwen aan een team van individuele begeleiding in een kleine groep. Het opzetten van het zelforganiserende team bevindt zich in de startfase en zal dus voor alle collega’s een nieuwe ervaring en uitdaging zijn. Samen gaan jullie door middel van scholing, coaching en samenwerking een krachtig team vormen. Ook werk je nauw samen met het behandelteam in de vorm van MDO, gezamenlijke scholing, coaching en teambespreking.

VerderLeren: Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor leren. Samen bespreken we welke trainingen en e-learnings je gaat volgen. Zo zal je in het eerste jaar van jouw dienstverband de trainingen Levensreddenhandelen (LRH) en Kleine blusmiddelen (KBM) doen. Daarnaast kan je met jouw team trainingen volgen in Gentle Teaching (GT), Fysieke en Mentale Weerbaarheid (FMW) en specifieke doelgroep gerelateerde scholing.

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 40 tussen de € 1963,- en € 2902,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een uitdagende functie voor 24 tot 36 uur per week
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

Wat zit er in je bagage?

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 4 niveau
 • Enkele jaren werkervaring als begeleider complexe doelgroep
 • Je kan omgaan met agressie
 • Kennis van autisme en psychiatrische beelden
 • Je verbonden voelen met de methode Gentle teaching
 • Je kunt onregelmatige en weekenddiensten draaien

 Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Het cluster IB bestaat uit 6 woningen en 4 groepen dagbesteding in de omgeving Rhenen. Iedere woning en iedere dagbestedingsgroep heeft zijn eigen karakter, en specifieke doelgroep. De nieuwe woning krijgt 6 ruime appartementen (2 keer 3) en beschikt over een gezamenlijke huiskamer en een dagbestedingsruimte.

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl

Voor vragen kun je terecht bij P&O (088 5132513). Je kunt natuurlijk ook mailen naar vacature@zideris.nl

 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.