Omdat jij energie krijgt van nieuwe uitdagingen!

Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden als Begeleider eruit?

EigenZinnig: Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor cliënt, familie en medewerker.

Als nieuwe Begeleider Intensieve Begeleiding (IB) zal je beginnen met het opbouwen van een band met de cliënten. Daarvoor heb je veel interactie met hen en kunnen ze verbaal luid zijn. De cliënten zullen je leren kennen door je uit te proberen en kunnen fysiek agressief zijn. Dit kan overweldigend zijn, maar omdat jij hen structuur en veiligheid biedt zal er wederzijds vertrouwen ontstaan. De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is. Je zal de zorgzame en ondeugende kant van de cliënten leren kennen. Samen maken jullie grapjes en gaan jullie op pad, zoals naar festival Rijnpop. Door jouw ervaring met deze doelgroep groei je in jouw begeleiding mee met de ontwikkeling van de cliënt.

SamenWerken: Ons betrokken team bestaat nu uit negen collega’s. We staan voor elkaar klaar en de lijnen zijn erg kort. Je werkt je altijd samen met een collega op de woning. Samen zullen we ons zelforganiserend team verder opbouwen om onze bewoners de beste intensieve begeleiding te kunnen blijven bieden.

VerderLeren: Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor leren. Samen bespreken we welke trainingen en e-learnings je gaat volgen. Zo zal je in het eerste jaar van jouw dienstverband de trainingen Levensreddenhandelen (LRH) en Kleine blusmiddelen (KBM) doen. Daarnaast kan je met jouw team trainingen volgen in Gentle Teaching (GT), Fysieke en Mentale Weerbaarheid (FMW) en Daadkracht.

Wat krijg je daar voor terug?

 • Een uitdagende functie voor minimaal 24uur per week, aantal uur is bespreekbaar
 • Salaris (FWG 40) tussen de € 1963,- en € 2902,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling met fiscale voordelen, dit kan je inzetten voor bijv. een (elektrische) fiets
 • Een betrokken en ervaren team in ontwikkeling, waar je veel ruimte hebt voor eigen inbreng.

Wat zit er in je bagage?

 • Een zorg-gerelateerd diploma op minimaal MBO 3 niveau
 • Je hebt het talent om mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
 • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken

 Jouw nieuwe werkplek

Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Op de woningen Grift 6-8 wonen twee groepen van zes cliënten met een leeftijd tussen de 30 en 65 jaar. Zij zorgen ervoor dat echt geen enkele werkdag hetzelfde is. De lichte en ruim opgezette woningen staan op een groen terrein van Zideris. Er zijn schommels, trampolines en een voetbalveldje. Er is ook een binnenzwembad en Ouwehands Dierenpark is op loopafstand. Het terrein wordt omringd door bossen en weilanden, net buiten Rhenen (provincie Utrecht). Samen met de cliënten kunnen we dus heerlijk fietsen, wandelen of een terrasje pakken.

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl.

Voor vragen kun je via de receptie (088 5132513) bellen met Sabine Kalisvaart (Begeleider complexe doelgroep). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.