“Bij Zideris maakt iedereen een geweldige GroeiDoor”

Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden er uit?

EigenZinnig: Zideris biedt eigenzinnige zorg aan ongeveer 500 cliënten met een verstandelijke beperking. “Eigen” omdat de persoonlijke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten. “Zinnig” omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor cliënt. Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg.

Als P&O Adviseur Opleidingen ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen en implementeren van personeels- en organisatiebeleid. Tevens zorg je voor een optimale ondersteuning aan de zelforganiserende teams en de managers bij de uitvoering van dit beleid.

Specifiek voor deze vacature zoeken we iemand die zich richt op het opleidingsbeleid en de Beroepspraktijkvorming (BPV).

Om de juiste zorg te kunnen blijven leveren, is het opleiden van (potentiële) medewerkers essentieel. Met jouw kennis en ervaring adviseer je welke leerinterventies passen bij onze visie en bijdragen aan het bereiken van de organisatiedoeleinden. Je hebt een visie op opleiden die past bij onze organisatie en met jouw enthousiasme en doorzettingsvermogen zet je dat om naar concrete acties. Daarnaast ontwikkel je een ambitieus BPV beleidsplan, zorg je voor instroom van leerlingen en zij-instromers en draag je bij aan de optimale matching van leerlingen en zij-instromers aan locaties. Je ondersteunt de werkbegeleiders en bewaakt de voorwaarden voor een gunstig leerklimaat. Daarbij werk je intensief samen met de zelforganiserende teams en de clustermanagers. 

SamenWerken: Je bent onderdeel van het team P&O bestaande uit administratief medewerkers en specialisten. P&O is een zelf organiserend team, je neemt hierin je verantwoordelijkheid en zorgt dat je je werkzaamheden op orde hebt. Met een open houding leer je van eventuele feedback en met respect geef je deze aan de ander.

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 50 tussen de € 2425,- en € 3624,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een uitdagende functie voor 32 tot 36 uur per week, uren in gezamenlijk overleg
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

Wat zit er in je bagage?

 • Je hebt een diploma HRM, met specialisatie Opleidingskunde op HBO niveau en je hebt een aantal jaar relevante werkervaring
 • Prioriteiten stellen is voor jou geen probleem en je kunt je eigen werkzaamheden prima zelfstandig uitvoeren
 • Je bent in het bezit van vaardigheden als tact, luisteren, overtuigingskracht, stimuleren en je kunt belangentegenstellingen overbruggen
 • Je bent in staat om als projectleider op te treden en capabel om beleidsstukken te schrijven
 • Je hebt ervaring met zelforganisatie

Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Zo zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Je werkplek is in het dienstencentrum op onze hoofdlocatie in Rhenen. Vroeger werden hier cliënten gehuisvest. Inmiddels beschikken de cliënten over prachtige woningen binnen en buiten Rhenen. In het hoofdgebouw in Rhenen vind je de kantoren van de ondersteunende afdelingen en de medische dienst. Kijk je naar buiten, dan is er volop beweging. Cliënten zitten op een schommel, op een skelter of maken een wandeling met hun begeleider. Ook worden er volop activiteiten georganiseerd. Je kan met recht zeggen dat je werkzaam ben in het hart van de zorg. Kijk je iets verder, dan kijk je uit over de weilanden en de bossen. Het werkgebied wat je ondersteunt is van Rhenen, Epe tot aan Mijdrecht. De meeste locaties liggen in en rondom Rhenen.  

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 28 september te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl

Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Mirjam van Buuren (senior medewerker P&O) of Pim Volkert (senior medewerker P&O). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.