De afwisseling in deze functie zit met name in de doelgroep. Alleen al op één locatie (Sluis 1-2) werk je met verschillende doelgroepen.

Solliciteer nu

De afwisseling

Op Sluis 1 zijn de cliënten vrij zelfstandig en kunnen goed communiceren. Je biedt in dat geval meer begeleiding dan zorg. De cliënten op Sluis 2 geef je juist ADL zorg en stimuleer je om activiteiten te ondernemen. Sommigen zijn dementerend en vier cliënten hebben syndroom van Down. Door miscommunicatie komt er soms verbale agressie op deze woningen voor.

Je draait een dienst op één van de woningen in principe alleen. Er is wel altijd een collega in de buurt van de andere woning en/of dagbestedingslocaties op het terrein. Je kunt een korte ochtend/avond dienst hebben of een langere dienst van 7.00 tot 15.00 uur. Tijdens deze dienst bereid je samen met de cliënten de lunch voor en eet je ook gezamenlijk.

Ben je op zoek naar nog meer afwisseling? Dan is dit de juiste functie voor jou! Je kunt namelijk diensten draaien op verschillende locaties (van woningen tot dagbesteding) van het cluster Intensieve Zorg. Alle locaties bevinden zich op het terrein in Rhenen maar hebben elk een eigen karakter. Op elke locatie woont een andere doelgroep met een andere begeleiding- en zorgvraag.

De zekerheid

Bij ons kan je per direct aan de slag voor 24 uur per week. Elke week werk je sowieso een aantal uur op Sluis 1-2. Het team bestaat uit elf collega’s, waarvan twee leerlingen en drie flexmedewerkers. We vinden het belangrijk dat onze nieuwe collega open is en zijn/haar mening durft te geven. In ons team staan we namelijk open voor elkaars ideeën en zijn tips en andere ervaringen altijd welkom. Het is een team dat aan het opstarten is, waarbij we samen onze schouders eronder zetten om verder te bouwen.

Wat ook een zekerheid is, is dat je samen met de cliënten dingen gaat ondernemen. Waar je de ene dag samen een filmpje kijkt met een kopje koffie, ga je de andere dag sjoelen of gezellig knutselen. Op het terrein worden regelmatig leuke dingen georganiseerd waaraan cliënten en begeleiders meedoen. Afgelopen zomer was er de jaarlijkse politie- en brandweerdag waar veel cliënten naar uit kijken. Benieuwd hoe dat is om mee te maken? Bekijk hieronder dan de vlog van Milou. Maar ook binnenkort is het weer feest: dan komt Sinterklaas bij ons op bezoek!

Spreekt dit je aan? Dan willen we zeker met je in contact komen!

Dat kan heel gemakkelijk door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier
We ontvangen jouw sollicitatie graag voor maandag 25 november. De sollicitatiegesprekken zullen op 26 november plaatsvinden.

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.