Startend met de werkdag ben je nieuwsgierig naar hoe de dag zal gaan verlopen. De cliënt heeft een dagprogramma, maar jij zal jouw begeleiding aanpassen op hoe hij/zij zich op dat moment voelt.

Solliciteer nu

Daarvoor werk je vanuit de methodiek Gentle Teaching. De essentie van deze methodiek is dat al jouw handelen gericht is op het ontwikkelen van een veilige en verbonden relatie met de cliënt

Omdat je individuele begeleiding geeft leer je de cliënt goed kennen. Daardoor zie jij het resultaat van jouw begeleiding in de kleine dingen. Dit kan bijvoorbeeld een enthousiaste reactie zijn of juist in rust tv kunnen kijken. Mede deze resultaten geven jou de voldoening in je werk.

Over de doelgroep

Als je start met werken wordt er gekeken bij welke doelgroep jij het beste zult passen zodat er een goede match kan worden gemaakt. Hiervoor kijken we o.a. naar jouw ervaring, competenties en karakter.

Wat de cliënten gemeen hebben is de behoefte aan duidelijkheid, veiligheid en aandacht. Veel van onze cliënten hebben naast hun verstandelijke beperking te maken met een psychiatrische stoornis en gedragsproblemen. De agressie die voortkomt ontstaat vaak uit angst of onzekerheid. Als begeleider kan je veiligheid bieden omdat je de-escalerend werkt.

Over de locatie

Het cluster Intensieve Begeleiding bestaat uit acht woningen; iedere woning heeft zijn eigen karakter en eigen doelgroep. Het verschil zit in de mate van de verstandelijke beperking en leeftijd van de cliënten. In elke woning wonen zes of zeven cliënten tussen 20-65 jaar met ieder een specifieke zorgvraag. Bij drie woningen is sprake van 1 op 1 begeleiding. De woningen staan op een prachtige locatie omringd door bossen en weilanden, net buiten Rhenen (provincie Utrecht). Samen met de cliënt kun je dus heerlijk fietsen, wandelen of een terrasje pakken.

Je komt te werken in een zelforganiserend team waar transparantie en humor belangrijk is. Doordat we met dubbele bezetting draaien werk je altijd samen met een collega op de woning.    

Solliciteren? We komen graag met je in contact!

Solliciteer gemakkelijk voor 25 november door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.