Ben je sterk genoeg om los te laten en betrokken genoeg om aan te pakken?

Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden als Begeleider er uit?

EigenZinnig: Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor cliënt, familie en medewerker.

Wat de cliënten in Wageningen gemeen hebben is de behoefte om onderdeel te zijn van de samenleving. Je werkzaamheden zijn steeds op die behoefte gericht. Verder kan de begeleidingsvraag erg verschillen, wat een beroep doet op je flexibiliteit en vindingrijkheid.

De ene cliënt help je tijdens een ochtenddienst bij het opstaan, de andere cliënt regelt zelf dat hij/zij op tijd uit zijn bed komt. Een avonddienst begint rond vier uur als de cliënten thuis komen en loopt voor één van de aanwezige begeleiders in het gebouw over in een slaapdienst. Als de cliënten vrij hebben, vinden sommige het leuk om in de huiskamer te zijn, anderen verblijven in hun kamer en weer andere gaan naar de stad. Omdat al de locaties midden in Wageningen liggen, is het mogelijk voor sommige cliënten om zelf een boodschap te doen.

De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Je vindt het belangrijk dat de cliënt en de woning er verzorgd uit zien. Daarom help je mee in het huishouden en stimuleer je cliënten om daar ook een rol in te vervullen. Daarnaast maak je tijd vrij voor het maken van rapportages en het lezen en verwerken van mails en andere belangrijke informatie.

SamenWerken: Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Je neemt hierin je verantwoordelijkheid. Met trots laat je in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback.

VerderLeren: Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor leren. Samen bespreken we welke trainingen en e-learnings je gaat volgen. Zo zal je in het eerste jaar van jouw dienstverband de trainingen Levensreddenhandelen (LRH) en Kleine blusmiddelen (KBM) doen. Daarnaast kan je met jouw team trainingen volgen in Gentle Teaching (GT), Fysieke en Mentale Weerbaarheid (FMW) en Daadkracht.

Wat krijg je daar voor terug?

 • Een uitdagende functie voor 24 uur per week
 • Salaris (FWG 35)  tussen de € 1861,- en € 2766,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling met fiscale voordelen, dit kan je inzetten voor bijv. een (elektrische) fiets
 • Een prachtige werkplek midden in de samenleving

Wat zit er in je bagage?

 • Een zorg-gerelateerd diploma op minimaal MBO 3 niveau
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
 • Affiniteit (bij voorkeur ervaring) met de doelgroep
 • Werken in onregelmatige diensten volgens rooster
 • Draaien van slaapdiensten

 Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Crocusstraat staat midden in een woonwijk en bestaat uit twee geschakelde woningen. Beide woningen hebben een eigen huiskamer en iedere cliënt beschikt over een eigen kamer, waar de cliënten afhankelijk van de eigen mogelijkheden zorg en begeleiding krijgen. Dit kan zijn lichamelijke zorg zijn tot enkel begeleiding. Binnen de Crocusstraat genieten de cliënten erg van de huiselijke sfeer en de contacten met de begeleiders. Werken bij het cluster Wageningen betekent connectie maken met de samenleving, netwerken en ondernemen zodat onze cliënten kunnen meedoen!

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 23 september te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl.

Voor vragen kun je via de receptie (088 5132513) bellen met Loes Groeneveld (begeleider). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.