“Help mee aan een MooieDag”

Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden als Begeleider eruit?

EigenZinnig: Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor cliënt, familie en medewerker.

Als Begeleider word je ingezet op diverse locaties in de omgeving in Veenendaal en Rhenen. Het is jouw uitdaging om je snel aan te passen aan de dynamiek in de groep die je begeleidt. Je vindt het belangrijk dat de cliënt en de woning er verzorgd uit zien. Daarom help je mee in het huishouden en stimuleer je cliënten om daar ook een rol in te vervullen. Daarnaast maak je tijd vrij voor het maken van rapportages en het lezen en verwerken van mails en andere belangrijke informatie. Verder kan de begeleidingsvraag erg verschillen, wat een beroep doet op je flexibiliteit en vindingrijkheid.

Je start als Begeleider op onze locatie Weverij 35 ter vervanging van een zwangerschapsverlof. Na die tijd word je flexibel ingezet op andere locaties. De cliënten op de Weverij 35 hebben een verstandelijke beperking. De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

SamenWerken: Op Weverij 35 bieden we 24-uurs begeleiding en zorg en om deze zorg te kunnen verlenen hebben we een vroege, verschillende avond- en slaapdiensten. De slaapdiensten worden over drie teams verdeeld (21a, 35 en de Kostverloren). Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Je neemt hierin je verantwoordelijkheid en laat in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback. 

VerderLeren: Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor leren. Samen bespreken we welke trainingen en e-learnings je gaat volgen. Zo zal je in het eerste jaar van jouw dienstverband de trainingen Levensreddend handelen (LRH) en Kleine blusmiddelen (KBM) doen. Daarnaast kan je met jouw team trainingen volgen in Gentle Teaching (GT), Fysieke en Mentale Weerbaarheid (FMW) en Daadkracht.

Wat krijg je daar voor terug?

 • Een uitdagende functie voor 24 uur per week
 • Salaris FWG 35 tussen de € 1861,- en € 2766,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling m.b.t. fiscale voordelen
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

Wat zit er in je bagage?

 • Een relevant diploma op MBO 4 niveau
 • Pré als je aantoonbare kennis hebt van de doelgroep of psychiatrie
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
 • Ervaring met de doelgroep
 • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken

Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

Bij Zideris zijn we eigenzinning verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Weverij 35, Weverij 21a en Kostverloren liggen midden in Veenendaal, op loopafstand van faciliteiten als restaurants, winkels en een bibliotheek.

Weverij is een senioren appartementencomplex waar ook cliënten van Zideris wonen. Zij hebben allemaal hun eigen studio met keukenblok en ruime badkamer. Deze studio’s zijn verspreid over drie verdiepingen van het complex. Op de eerste verdieping bevindt zich ook de gezamenlijke ontmoetingsruimte die op vaste tijden open is voor de cliënten. Elke dag wordt hier vers gekookt. Op de zondag wordt er in overleg met de cliënten het weekmenu samengesteld

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 23 september 2020 te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl.

Voor vragen kun je bellen via de receptie van Zideris tel. 088 5132513 bellen met begeleiding Weverij 35, je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl.

 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.