“Snel kunnen schakelen, rust kunnen bieden, mee bewegen met de cliënt, geen dag het zelfde, humor

Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden als Begeleider er uit?

EigenZinnig: Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor cliënt, familie en medewerker.

Begeleider Complexe Doelgroep

Cluster Intensieve Begeleiding (IB) ondersteunt cliënten met een verstandelijke beperking met moeilijk verstaanbaar gedrag. Begeleidende vaardigheden ten aanzien van cliënten met gedragsproblematiek spelen binnen dit cluster meer dan elders een belangrijke rol.

Cliënten hebben behalve een verstandelijke beperking, te maken met psychiatrische problematiek, zoals autisme, adhd, hechtingsstoornis. Veelal is er sprake van gedragsproblematiek. De begeleidingswijze wordt vormgegeven vanuit de methode Gentle Teaching. Dit betekent begeleiden vanuit de relatie en gelijkwaardigheid, en sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is. Werken bij het cluster IB betekent goed contact met je collega’s, van elkaar willen en kunnen leren en op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen.

1 op 1 begeleiding

Binnen het cluster wonen een aantal cliënten die 1 op 1 begeleiding krijgen in hun eigen appartement: dit is zeer intensieve begeleiding. De cliënten hebben een verstandelijke beperking en er is sprake van psychiatrische problematiek en gedragsproblemen. In jouw rol als 1 op 1 begeleider heb jij de volledige aandacht voor jouw cliënt en zorg je voor structuur en  (emotionele) veiligheid. Binnen het cluster IB is dit een aparte functie. Kies je hier specifiek voor, laat het dan weten in je sollicitatiebrief.

SamenWerken: Binnen IB werk je in een betrokken team, waar collega’s voor elkaar klaar staan. Je komt te werken in een zelf organiserend team waarin ieder zijn eigen talent heeft en waar teamleden elkaar aanvullen. We werken multidisciplinair, het ondersteuningsteam staat altijd klaar om mee te denken in oplossen van complexe situaties.

VerderLeren: Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor leren. Samen bespreken we welke trainingen en e-learnings je gaat volgen. Zo zal je in het eerste jaar van jouw dienstverband de trainingen Levensreddenhandelen (LRH) en Kleine blusmiddelen (KBM) doen. Daarnaast kan je met jouw team trainingen volgen in Gentle Teaching (GT), Fysieke en Mentale Weerbaarheid (FMW) en Daadkracht.

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 40 tussen de € 1963,- en € 2902,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een uitdagende functie voor 24 tot 36 uur per week
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

Wat zit er in je bagage?

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 4 niveau
 • Enkele jaren werkervaring als begeleider complexe doelgroep
 • Kennis van autisme en psychiatrische beelden
 • Je verbonden voelen met de methode Gentle teaching
 • Je kunt onregelmatige en weekenddiensten draaien

Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Het cluster IB bestaat uit 6 woningen en 4 groepen dagbesteding in de omgeving Rhenen. Iedere woning en iedere dagbestedingsgroep heeft zijn eigen karakter, en specifieke doelgroep. Er ontstaat in meerdere teams vacature ruimte. Binnen het cluster wordt integraal gewerkt.

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl.

Voor vragen kun je via onze receptie (088 5132513) bellen met één van de begeleiders van de woningen. Heb je algemene vragen over Zideris of het cluster Intensieve Begeleiding, dan kan je vragen naar Jenny Joossen, Clustermanager Cluster Intensieve Begeleiding.

Je kunt natuurlijk ook mailen naar vacature@zideris.nl

 

 

 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.