MaakContact: Als Persoonlijk Begeleider IB is geen werkdag hetzelfde.

Solliciteer nu

Je werkt in de dynamische omgeving van onze IB woningen waar jouw oplossingsvermogen goed van pas komt. Hier wonen cliënten met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag. Dat wil zeggen dat zij naast de verstandelijke beperking ook te maken hebben met psychiatrische problematiek en gedragsproblemen. Jij coördineert de zorg rondom de cliënten. Je bent bereid en in staat om een relatie op te bouwen met de cliënt, zodat de cliënt invloed kan uitoefenen op zijn leven en op de omgeving. Samen met de cliënt en andere betrokkenen analyseer je de zorgvraag, stel je het persoonlijk plan op en houdt dit actueel. Je vertaalt de beschreven doelen naar dagelijkse zorg en begeleidingsactiviteiten. Daarvoor heb je regelmatig contact met cliëntvertegenwoordigers en het verdere sociale netwerk van de cliënt, waarbij je in staat bent een netwerk op te bouwen en/of te onderhouden voor en met de cliënt.

GentleBegeleiding: Als Persoonlijk Begeleider werk je ook mee in de dagelijkse ondersteuning van de cliënten. Je begeleidt, ondersteunt en stimuleert de cliënten bij hun ontwikkeling en bij activiteiten in de woon- en leefsituatie. De begeleidingswijze wordt vormgegeven vanuit de methode Gentle Teaching. Dit betekent begeleiden vanuit de relatie, gelijkwaardigheid, sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is. Je hebt een coachende rol binnen het team wat betreft de inhoudelijke zorg. Daarnaast heb je een actieve rol in het bouwen aan een sterk zelf organiserend team.


Wat krijg je daar voor terug?

  • Een verantwoordelijke functie voor minimaal 24 uur per week, aantal uur in gezamenlijk overleg
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
  • Salaris (FWG 45) tussen de € 2151,- en € 3289,- per maand bij een contract van 36 uur
  • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33 %
  • Werkkostenregeling m.b.t. fiscale voordelen, dit kan je inzetten voor bijv. een sportabonnement
  • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

 

Wat houdt jouw vakmanschap in?

  • Ervaring met de doelgroep
  • Een relevant diploma op MBO-4 of HBO niveau
  • Je kan goed de-escalerend werken en bent in staat om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag
  • Je kunt onregelmatige en weekenddiensten draaien

 

WerkPlek: Op dit moment zijn we op zoek naar meerdere Persoonlijk Begeleiders IB voor twee locaties: Grift 6-8 en ZIB. Op deze locaties wordt er gewerkt met dubbele bezetting, volgens rooster in onregelmatige diensten.

Op Grift 6-8 wonen twee groepen van zes cliënten met een leeftijd tussen de 30 en 65 jaar. De lichte en ruim opgezette woningen staan op het groene terrein van Zideris. Er zijn schommels, trampolines en een voetbalveldje. Het terrein wordt omringd door bossen en weilanden, net buiten Rhenen onderaan de Grebbeberg (provincie Utrecht).

Aan de rand van het terrein worden op dit moment letterlijk nieuwe woningen gebouwd voor de zeer intensieve begeleider (ZIB). Vanaf 1 juli 2021 start Zideris daar met een nieuw concept: individueel wonen in een eigen appartement met begeleiding. Hier krijg je dus de mogelijkheid om samen met een nieuw team dit concept verder vorm te geven.

 

Spreekt dit jou aan?

Dan vragen we je voor vrijdag 2 juli te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl Mocht je een voorkeur hebben voor een locatie dan lezen we dit graag in jouw motivatiebrief. Na ontvangst van je sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op over de verdere procedure. 

Voor vragen kun je via de receptie (088 5132513) bellen met Rebecca Schut of Nico den Hollander (Clustermanagers).

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.