“individuele aandacht én samen gezelligheid”

Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden als Persoonlijk Begeleider er uit?

EigenZinnig: Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijjke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor client, familie en medewerker.

Jij coördineert de zorg rondom de cliënt, analyseert de zorgvraag en stelt het persoonlijk plan op. De beschreven doelen vertaal je naar dagelijkse zorg en begeleidingsactiviteiten. Je hebt hiervoor per week één kantoor-dag (er is een rustig kantoor voor persoonlijk begeleiders op de locatie); deze dag is flexibel in te plannen wanneer dit voor jou uitkomt. De cliënten die je begeleiding biedt hebben allemaal een licht verstandelijke beperking (LVB), toch begeleid je elke cliënt op een andere manier. De ene cliënt is redelijk zelfstandig en kookt bijvoorbeeld zelf, terwijl je een andere cliënt moet helpen bij dagelijkse persoonlijke verzorging. Daarnaast hebben sommigen bijkomende problematiek zoals een hechtingsstoornis of een verslaving. Ook qua leeftijd is het een brede doelgroep: de cliënten zijn tussen de 20 en 65 jaar oud. Voor deze doelgroep kan je dus optimaal gebruik maken van je flexibiliteit en vindingrijkheid.

Als Persoonlijk Begeleider werk je natuurlijk ook mee aan de dagelijkse begeleiding van de cliënten. Daarvoor kan je vroege, avond- en slaapdiensten hebben. Je leest de rapportages van je collega’s en hebt individuele begeleidingsmomenten in de eigen studio van de cliënt. De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

SamenWerken: Je draait zelfstandig diensten, waarbij je een beroep kunt doen op de collega’s in Weverij en Kostverloren. De slaapdiensten worden verdeeld ingepland over de drie teams. Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Je neemt hierin je verantwoordelijkheid en laat in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback.

VerderLeren: Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor leren. Samen bespreken we welke trainingen en e-learnings je gaat volgen. Zo zal je in het eerste jaar van jouw dienstverband de trainingen Levensreddenhandelen (LRH) en Kleine blusmiddelen (KBM) doen. Daarnaast kan je met jouw team trainingen volgen in Gentle Teaching (GT), Fysieke en Mentale Weerbaarheid (FMW) en Daadkracht.

Wat krijg je daar voor terug?

  • Salaris FWG 40 tussen de € 1963,- en € 2902,- per maand bij een contract van 36 uur
  • Een uitdagende functie voor 28 tot 32 uur per week
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
  • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
  • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

Wat zit er in je bagage?

  • Een relevant diploma op MBO-4 of HBO niveau
  • Ervaring met de doelgroep LVB
  • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
  • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken

Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

Bij Zideris zijn we eigenzinning verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Weverij 21a en Kostverloren liggen midden in Veenendaal, op loopafstand van faciliteiten als restaurants, winkels en een bibliotheek.

Weverij is een senioren appartementencomplex waar ook cliënten van Zideris wonen. Zij hebben allemaal hun eigen studio met keukenblok en ruime badkamer. Deze studio’s zijn verspreid over drie verdiepingen van het complex. Op de tweede verdieping bevindt zich ook de gemeenschappelijke woonkamer die op vaste tijden open is voor de cliënten. Elke dag wordt hier vers gekookt, op zondag wordt door de cliënten samen het weekmenu gemaakt.

Kostverloren bestaat uit 8 appartementen. Alle bewoners hebben een eigen woonkamer, slaapkamer en badkamer. De gezamelijke ontmoetingsruimte bevind zich in een bijgebouw. Ook is er op de Kostverloren een heerlijke tuin waar iedereen elkaar kan ontmoeten.

Elke dag word hier vers gekookt, hier kunnen de bewoners mee eten. Zelf koken op hun eigen appartement kan natuurlijk ook.

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 16 augustus te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl. De gesprekken vinden op donderdag 20 augustus plaats.

Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Marjo de Lange (Persoonlijk Begeleider). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl  

 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.