“Bij Zideris maakt iedereen een geweldige GroeiDoor”

Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden als Praktijkopleider er uit?

EigenZinnig: Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijjke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor client, familie en medewerker.

Om de juiste zorg te kunnen blijven leveren is, is het opleiden van (potentiele) medewerkers essentieel. Als praktijkopleider coördineer jij tussen de theoretische opleiding en de beroepspraktijkvorming (BPV) op de werkplek. Concreet houdt dit in dat jij contact hebt met verschillende opleidingsinstituten en dat jij het leerproces volgt gedurende de gehele opleiding. Je zet vernieuwd beleid op, zorgt voor instroom van leerlingen en zij-instromers en matcht leerlingen en zij-instromers aan locaties. Je ondersteunt de werkbegegeleider op de werkplek en bewaakt de voorwaarden voor een gunstig leerklimaat. Ook ben jij mede verantwoordelijk voor de werving en selectie van leerlingen en zij-instromers en je voert waar nodig begeleidingsgesprekken. Samen met P&O ben je verantwoordelijk voor het opstellen, evalueren en bijstellen van het BPV-beleid. Met het uiteindelijke doel om leerlingen die afstuderen aan ons te binden.  

Omdat het opleiden op dit moment belangrijker is dan ooit tevoren, ligt er een mooie uitdaging voor de praktijkopleiders. Samen met je collega Praktijkopleider zorg je ervoor dat de huidige groep werkbegeleiders optimaal kan functioneren. Dit doe je door de opleidingsbehoefte bij de werkbegeleiders in kaart te brengen en door opleiding en bijscholing te organiseren. Ook zorg je ervoor dat alle informatie up to date en digitaal te bereiken is.

SamenWerken: Je bent onderdeel van het team P&O bestaande uit administratief medewerkers en specialisten. P&O is een zelf organiserend team, je neemt hierin je verantwoordelijkheid en laat in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback. Daarnaast werk je intensief samen met de Clustermanagers en de zelfsturende teams in het veld.

Wat krijg je daar voor terug?

  • Salaris FWG 40 tussen de € 1963,- en € 2902,- per maand bij een contract van 36 uur
  • Een uitdagende functie voor 28 uur per week, uren in gezamenlijk overleg
  • Het betreft in eerste instantie een tijdelijke baan voor de duur van een jaar
  • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
  • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

Wat zit er in je bagage?

  • Je hebt HBO werk en denkniveau en een paar jaar relevante werkervaring
  • Je bent bij voorkeur in het bezit van het diploma Praktijkopleider of bent gemotiveerd om dit diploma te behalen
  • Je bent een verbinder, iemand die anderen weet te ondersteunen, stimuleren en overtuigen

Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

Bij Zideris zijn we eigenzinning verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Je werkplek is in het dienstencentrum op onze hoofdlocatie in Rhenen “Het Grote Huis”genoemd. Vroeger werden hier clienten gehuisvest. Inmiddels beschikken de clienten over prachtige woningen binnen en buiten Rhenen. Het werkgebied wat je ondersteunt is van Rhenen, Epe tot aan Mijdrecht. De meeste locaties liggen in en rondom Rhenen. In het hoofdgebouw in Rhenen vind je de kantoren van de ondersteunende afdelingen en de medische dienst. Kijk je naar buiten, dan is er volop beweging. Clienten zitten op een schommel, op een skelter of maken een wandeling met hun begeleider. Ook worden er volop activiteiten georganiseerd. Je kan met recht zeggen dat je werkzaam ben in het hart van de zorg. Kijk je iets verder, dan kijk je uit over de weilanden en de natuur.  

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 14 augustus te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl

Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Pim Volkert (senior medewerker P&O) of Anoeska van den Brink (medewerker P&O). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl  

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.