“Bij Zideris draait alles om LeefPlezier”

Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden als Begeleider er uit?

EigenZinnig: Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor cliënt, familie en medewerker.

Als Begeleider Intensieve Zorg is het jouw uitdaging om ervoor te zorgen dat de woning een schone, veilige en prettige plek is voor de cliënten. Je vindt het belangrijk om een relatie met hen op te bouwen door met liefde en aandacht voor ze te zorgen. De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Je werkt met verschillende doelgroepen die zowel begeleiding als zorg nodig hebben. Sommigen zijn dementerend anderen meer psychiatrisch. Door miscommunicatie komt er soms verbale en fysieke agressie op deze locatie voor. Bij alle algemene dagelijkse levensbehoeften is zorg aan het lichaam en nabijheid nodig, denk hierbij aan douchen, aankleden, toiletgebruik, dieet houden e.d. Hierbij worden ook geregeld hulpmiddelen gebruikt. Dit vraagt van jou op piekmomenten om goed het overzicht te bewaren en slim je werk te organiseren.

SamenWerken: Je werkt zelfstandig op één van de woningen, waarbij je achtervang hebt van collega’s van de naastgelegen woningen. Binnen de woningen draaien wij met onregelmatige werktijden (er zijn geen slaapdiensten). Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Je neemt hierin je verantwoordelijkheid en laat in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback.

VerderLeren: Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor leren. Samen bespreken we welke trainingen en e-learnings je gaat volgen. Zo zal je in het eerste jaar van jouw dienstverband de trainingen Levensreddenhandelen (LRH) en Kleine blusmiddelen (KBM) doen. Daarnaast kan je met jouw team trainingen volgen in Gentle Teaching (GT), Fysieke en Mentale Weerbaarheid (FMW) en Daadkracht.

Wat krijg je daar voor terug?
• Salaris FWG 35 tussen de €1861,- en €2766,- per maand o.b.v. 36 uur
• Een uitdagende functie voor 28 uur per week
• Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
• Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
• Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
• Ruim aanbod aan cursussen en coaching

Wat zit er in je bagage?
• Een diploma bij voorkeur op MBO 4 met een zorg gerelateerde opleiding
• Ervaring met de doelgroep
• Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
• Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken

Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor
Bij Zideris zijn we eigenzinning verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Je gaat aan het werk binnen het cluster Intensieve Zorg op locatie de Sluis in Rhenen. Op deze locatie werk je met verschillende doelgroepen. De cliënten die hier wonen hebben een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Door miscommunicatie komt er soms verbale agressie op deze locatie voor. Ben je benieuwd hoe onze woningen eruit zien? We hebben drie woongroepen, te weten Sluis 1-2, Sluis 3-4 en Sluis 5-6. .

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?
Dan vragen we je voor 14 augustus te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl

Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Saskia Moen (Clustermanager IZ). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.