“Bij ons wordt jouw inzet DaadZinnig”

Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden als Flex-begeleider er uit?

EigenZinnig: Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijjke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor client, familie en medewerker.

Als Flex-begeleider ga je aan het werk op locaties de Bantuinweg en Grebbeweg in Rhenen. Je wordt ingezet op de verschillende groepen in de woningen. Voor jou als begeleider wil dat zeggen dat je goed moet kunnen inspelen op de behoefte van de cliënten. Je begeleidt, ondersteunt en stimuleert de bewoners bij hun ontwikkeling en activiteiten in hun woon- en leefsituatie. Op beide locaties gebeurt dit vanuit de eigen individuele studio van de clienten. Op de Bantuinweg hebben de cliënten een licht verstandelijke beperking (LVB) en op de Grebbeweg wonen cliënten met een lichte tot ernstige vertandelijke beperking. De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is. Daarnaast passen we de ‘Geef me de 5’ methodiek toe bij de cliënten met autisme.

SamenWerken: Op beide locaties bieden we 24-uurs begeleiding, dat houdt in dat er ook slaapdiensten gedraaid worden. Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Je neemt hierin je verantwoordelijkheid en laat in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback.

VerderLeren: Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor leren. Samen bespreken we welke trainingen en e-learnings je gaat volgen. Zo zal je in het eerste jaar van jouw dienstverband de trainingen Levensreddenhandelen (LRH) en Kleine blusmiddelen (KBM) doen. Daarnaast kan je met jouw team trainingen volgen in Gentle Teaching (GT), Fysieke en Mentale Weerbaarheid (FMW) en Daadkracht.

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 35 tussen de € 1861,- en € 2766,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een uitdagende functie voor 20 uur per week
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

Wat zit er in je bagage?

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 4 niveau
 • Talent om mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden
 • Herkenning in de methode Gentle Teaching
 • Ervaring met autisme en de methodiek Geef me de 5
 • Flexibel inzetbaar en bereid om in onregelmatige diensten te werken

Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

Bij Zideris zijn we eigenzinning verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Op de Bantuinweg kom je te werken in een prachtig, modern en duurzaam pand waarin elke bewoner een eigen studio heeft. Iedere verdieping heeft een eigen karakter. Het team bestaat uit collega’s die sinds kort of al een langere tijd bij Zideris werken. Zij hechten veel waarde aan humor, eerlijkheid en optimisme. Vlogger Milou nam een kijkje bij de bouw aan de Bantuinweg. Benieuwd hoe de locatie er toen uit zag? Klik dan hier!

De Grebbeweg 125 is een prachtige villa dichtbij het centrale terrein van Zideris. De locatie beschikt over studio’s en slaapkamers. Duidelijkheid, structuur en veiligheid zijn hier erg belangrijk, maar de cliënten mogen veel zelf beslissen. Ook worden er veel activiteiten georganiseerd zoals dansen, knutselen en zwemmen.

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor vrijdag 7 augustus te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl

Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Miranda van Doorn (Clustermanager). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl  

 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.