EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Solliciteer nu

DoelGroep: Je komt te werken op de gezellige woning Sluis 2. Hier wonen vijf dames en één heer met een verstandelijke beperking, in de leeftijd van 56-74 jaar. Ze hebben een emotionele leeftijd van 6 tot 36 maanden. Sommige cliënten hebben slikproblemen, angst voor dagelijkse gebeurtenissen en/of moeilijk verstaanbaar gedrag. Ook komt dementie voor van fase één tot en met vergevorderd. Om de cliënten optimaal te kunnen ondersteunen werken we veel samen met de AVG arts en gedragskundige die verbonden zijn aan de woning.

Tijdens je werk ben je er voor de cliënten. Je volgt hun vaste dagprogramma, werkt aan doelen volgens het persoonlijk plan en biedt ondersteuning bij ADL. Daarnaast maak je tijd vrij voor andere taken, zoals administratie en kleine schoonmaaktaken. Als begeleider bij Zideris werk je met de methode Gentle Teaching. Dat betekent dat je aandacht besteed aan de eigen autonomie van de cliënt: het mogen zijn wie je bent. Daarvoor sta je naast de cliënt en ga je samen voor een zinvolle dag. Jij biedt daarin sfeer, structuur en veiligheid. 

TijdSamen: De meeste cliënten zijn van maandag t/m donderdag naar dagbesteding. De cliënt, of cliënten, die thuis blijft kan je daardoor persoonlijke aandacht en begeleiding bieden. Overdag is er dus altijd een begeleider aanwezig op de woning. Binnen de locatie zijn er geen slaapdiensten, in de nacht worden de kamers ingeluisterd door de centrale nachtdienst.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris begeleider (FWG 35) tussen € 1920,- en € 2853,- bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • Een functie voor 24-28 uur per week, aantal uur in gezamenlijk overleg;
 • Een jaar contract met mogelijkheid tot omzetting naar onbepaald tijd;
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar;
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching;
 • Meedenken en werken aan de ontwikkeling van een zelforganiserend team.


Wat vragen wij van jou?

 • Een zorg gerelateerde opleiding op MBO minimaal 3 niveau;
 • Ervaring binnen het vakgebied / doelgroep;
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching;
 • Je bent geduldig, hebt inlevingsvermogen en weet van wanten als dat nodig is;
 • Flexibiliteit is een pre.


Werk
Plek: Sluis 2 is een woning binnen het cluster Intensieve Zorg. De woning bevindt zich op het terrein van Zideris, aan de rand van het mooie bos van Rhenen. Je kunt hier een korte ochtend/avonddienst hebben of een langere dienst van 7.00 tot 15.00 uur. Een dienst draai je in principe alleen, waarbij je altijd achtervang hebt van een collega die op een andere groep werkt in hetzelfde pand. Je werkt in een zelforganiserend team waarin ieder zijn eigen taak heeft. Ons team is aan het opstarten, waarbij we samen met onze clustermanager onze schouders eronder zetten om verder te bouwen.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor vrijdag 25 juni gemakkelijk te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl De gesprekken zullen in de week van 29 juni plaatsvinden

Voor vragen kun je via de receptie (tel. 088 5132513) bellen met Yvanka Heikamp (Persoonlijk Begeleider Sluis 2). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.