Per direct zijn we op zoek naar bevlogen en ervaren orthopedagogen/psychologen die, samen met het begeleidend team, werken aan gelijkwaardige en persoonlijke zorg voor onze cliënten.

Solliciteer nu

WerkGever: Zideris is een kleinschalige en groeiende organisatie met een eigen gezicht. Wij bieden professionele begeleiding en ondersteuning aan volwassenen met een verstandelijke beperking. Onze doelgroep is heel breed in de ernst van de verstandelijke beperking en eventuele bijkomende psychische en psychiatrische problematiek. De basisgrondslag waar wij van uit gaan, is Gentle Teaching.

Als orthopedagoog/psycholoog ben je verantwoordelijk voor de inhoud van de zorg. Je bepaalt het beleid en vertaalt dit naar behandelplannen aan de hand van de geldende protocollen en richtlijnen. Daarin bied je maatwerk door buiten de gebaande paden te denken en in de middelen die je kiest. Je houdt het gewenste resultaat voor ogen en kijkt met een creatieve blik samen met de cliënt en zijn/haar netwerk naar wat past en nodig is. Doordat je feilloos weet wat belangrijk is in je werk kan je teams begeleiden en aansturen op de inhoud van de zorg. Naast de directe cliënt gebonden taken draag je bij aan deskundigheidsbevordering van medewerkers en heb je een actieve rol in beleidsondersteunende expertisegroepen.

VakGroep: Je maakt onderdeel uit van de vakgroep van gedragskundigen (orthopedagogen, psychologen en GZ psychologen). Deze vakgroep is onderdeel van het Cluster Behandeling, die naast de gedragskundigen bestaat uit de vakgroepen medische dienst en paramedische behandelaren.

Kijk jij ernaar uit om zelf beleid op te stellen en de vakgroep te profileren binnen de organisatie? Solliciteer dan gemakkelijk door te mailen naar vacature@zideris.nl

 

Wat biedt Zideris jou?

Je gaat samenwerken met enthousiaste collega’s in een hecht, multidisciplinair team. Daarin geeft deze functie je veel afwisseling in zowel doelgroep als werkplek, zodat je jouw expertise optimaal kunt inzetten. Je zult merken dat Zideris een open, toegankelijke en ontwikkelende organisatie is. Eigen initiatief is bij ons zeer welkom en we bieden je dan ook de vrijheid om binnen de wettelijke kaders te pionieren.

Deze vacature betreft een jaarcontract met intentie tot een vast contract bij gebleken geschiktheid. Heb je een voorkeur voor werkdagen en/of aantal uur per week? Er is bij ons veel mogelijk in gezamenlijk overleg. De arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Gehandicaptenzorg waarbij de functie is ingedeeld in schaal FWG 60.

Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor ambitie. Je krijgt de ruimte om jouw competenties en kennis verder te ontwikkelen. We bieden je daarom het perspectief om opleidingen te volgen, waaronder tot GZ psycholoog.

 

Jouw profiel:

  • Je hebt een afgeronde academische opleiding Psychologie, Orthopedagogiek of Pedagogische Wetenschappen, en beschikt bij voorkeur over een basisaantekening diagnostiek (NIP/NVO);
  • Twee jaar relevante werkervaring, waarbij ervaring in een intramurale VG-setting een pre is;
  • Volgens rooster meedraaien in de gedragskundige consultatiedienst buiten kantooruren;
  • Je bent bereid om te reizen, zodat je op verschillende locaties van Zideris kunt werken.

 

WerkPlek: De vakgroep heeft het terrein van Zideris in Rhenen (provincie Utrecht) als thuisbasis. Op dit terrein zijn ook de andere disciplines van het Cluster Behandeling gelokaliseerd, en bevinden zich meerdere woningen en dagbestedingen. Als je op kantoor bent werk je dus in de directe nabijheid van een groot deel van onze cliënten. Daarnaast wonen onze cliënten in Wageningen, Veenendaal, Uithoorn, Mijdrecht, Epe, De Bilt en Zeist. In deze functie zal je afwisselend werken vanuit huis, in Rhenen en op onze andere locaties. 

 

Solliciteren
Wil jij jouw expertise inzetten voor onze brede doelgroep? Dan vragen we je voor vrijdag 2 juli te solliciteren door jouw motivatie en CV te sturen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier.  

Voor vragen kun je via de receptie (088-5132513) bellen met Aliena Leidekker of Jorrie Lindsen (GZ psychologen). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.