“Herken jij je in onze “eigenzinnige” kenmerken liefdevol, warm, kleinschalig, dichtbij, initiatiefrijk en origineel? Dan is Zideris dé organisatie die bij jou past!”

Solliciteer nu

Hoe zien je werkzaamheden als begeleider er uit?

Veel gevarieerder dan in het cluster Veenendaal kan het niet worden. Wat de cliënten in Veenendaal gemeen hebben is de behoefte om onderdeel te zijn van de samenleving. Je werkzaamheden zijn steeds op die behoefte gericht. De cliënten hebben, naast een licht verstandelijke beperking, ook te maken met verslaving en/of autisme. Je weet hier als geen ander mee om te gaan, staat stevig in je schoenen, bent flexibel en stressbestendig.

Als begeleider signaleer en herken je wat diverse stemmingen en gedrag bij de cliënten kunnen betekenen. Vervolgens weet je hoe je met dit gedrag om kunt gaan. Zij zorgen er voor dat geen dag het zelfde is.

Als begeleider zal je eerst moeten investeren in de relatie met de cliënt om te begrijpen wat er speelt. Hier ligt een grote uitdaging die je samen gaat ondernemen met je collega’s. Je geeft altijd begeleiding volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen dat je begeleidt vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen stuurt en begrenst als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Naast de begeleiding maak je tijd vrij voor het maken van rapportages en het lezen en verwerken van mails en andere belangrijke informatie. Omdat je werkt in een zelf-organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Je neemt hierin je verantwoordelijkheid en laat in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback.

Als de cliënten vrij hebben, vinden sommige het leuk om in de ontmoetingsruimte te zijn, anderen verblijven in hun appartement en weer anderen gaan naar de stad. Omdat de locatie Hollandia midden in Veenendaal ligt, is het mogelijk voor de cliënten om een boodschap te doen, uit te gaan en gebruik te maken van alle aspecten die een stad biedt. Dit vraagt van jou een houding van alertheid, zien hoe het met de cliënten is en inschatten wanneer iemand hulp nodig heeft.

Wat krijg je daar voor terug?

 • Een mooie functie voor 20 uur per week
 • Salaris (FWG 35) tussen de € 1861,- en € 2766,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Eindejaarsuitkering van 7,05 %
 • Werkkostenregeling met fiscale voordelen, dit kan je inzetten voor bijv. een (elektrische) fiets
 • Ondersteuning en feedback van je collega’s
 • Een prachtige werkplek midden in de samenleving met voldoende parkeerplaats en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer

Wat zit er in je bagage?

 • Je bent flexibel, durft out of the box te werken en risico's te nemen
 • Je staat sterk in je schoenen.
 • Je bent ondernemend, denkt in kansen
 • Een diploma MZ bij voorkeur op MBO 4 niveau
 • Je hebt het talent om mensen met LVB en bijkomende problematiek te begeleiden
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
 • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken (een avonddienst loopt voor één van de aanwezige begeleiders in het gebouw over in een slaapdienst)

Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

Werken bij het cluster Veenendaal betekent connectie maken met de samenleving, netwerken en ondernemen zodat onze cliënten kunnen meedoen! Deze vacature is voor Hollandia 2. De begeleiding wordt geboden volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

 Dit is de perfecte functie voor mij! Hoe kan ik solliciteren?

Dan vragen we je voor 15 juli 2020 gemakkelijk te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl

Wacht, ik heb toch nog een vraag…

Voor vragen kun je via de receptie (088 5132513) bellen met Renate van Laar. Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl

 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.