Werken met jongeren met een licht verstandelijke beperking in een prachtige oude villa op een rustige locatie.

Solliciteer nu

Wat ga ik als begeleider doen?
Je begeleidt jongeren in de leeftijd van 18 tot 23 jaar, jouw rol is het bieden van 24-uurs begeleiding op maat. Wat de cliënten in Bosch en Duin gemeen hebben is de behoefte om onderdeel te zijn van de samenleving. Je werkzaamheden zijn steeds op die behoefte gericht. Verder kan de begeleidingsvraag erg verschillen, wat een beroep doet op je flexibiliteit en vindingrijkheid. Een aantal jongeren hebben een betaalde baan, anderen volgen dagbesteding of therapie.

Je vindt het belangrijk dat de cliënt en de woning er verzorgd uit zien. Daarom help je mee in het huishouden en stimuleer je cliënten om daar ook een rol in te vervullen. Daarnaast maak je tijd vrij voor het maken van rapportages en het lezen en verwerken van mails en andere belangrijke informatie. Je komt te werken in een daadkrachtig en toegewijd team. We werken door het bieden van duidelijkheid en structuur met een dosis humor. Daarbij vinden we het belangrijk dat we samen zorgen voor een veilige, positieve en huiselijk sfeer.

Wat krijg je daarvoor terug?

 • Een jaarcontract voor 24 uur; (meer uren is te bespreken)
 • Salaris (FWG 35)  tussen de € 1861,- en € 2766,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Onregelmatigheidstoeslag, vakantiegeld en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching
 • Een mooie werkplek met fijne collega’s
 • Werkkostenregeling met fiscale voordelen, dit kan je inzetten voor bijv. een (elektrische) fiets

En wat verwachten jullie dan van mij?

 • Je hebt een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO-3 niveau;
 • Je herkent zelf in de methode Gentle Teaching
 • Je hebt het talent om mensen met LVB en bijkomende problematiek te begeleiden
 • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken
 • Je kunt zelfstandig en flexibel werken in dynamische omgeving.
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig.

Helemaal duidelijk. Nog een laatste vraag: hoe ziet mijn nieuwe werkplek eruit?

Op de locatie Duinweg 76 staat een mooie villa, daar wonen jongeren met een licht verstandelijke beperking, waarbij ook bijkomende problematiek zoals autisme, adhd en verslaving voorkomt. Iedere cliënt heeft een eigen kamer en deelt de voorzieningen met andere bewoners. De begeleiding wordt geboden volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen dat we begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid, en alleen sturen en begrenzen als dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Dit is de perfecte functie voor mij! Hoe kan ik solliciteren?

Dat kan heel gemakkelijk door te mailen naar vacature@zideris.nl. We ontvangen jouw sollicitatie graag vóór 15 Juli 2020. We nemen contact met je op zodat je in week 30 eerst een dag(deel) kunt meelopen op de woning en daarna plannen we een sollicitatiegesprek.

Wacht, ik heb toch nog een vraag…

Voor vragen kun je bellen met Cora van Keulen (persoonlijk begeleider, 06-13712898). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.