Onze cliënten kunnen je naam misschien niet altijd noemen, maar zij weten wel wie je bent

Solliciteer nu

Wat ga ik als Persoonlijk Begeleider precies doen?

Als Persoonlijk Begeleider coördineer je de zorg rondom de cliënten. Samen met de cliënt en andere betrokkenen analyseer je de zorgvraag, stel je het persoonlijk plan op en houdt dit actueel. Daarvoor heb je regelmatig contact met cliëntvertegenwoordigers en het verdere sociale netwerk van de cliënt. Daarnaast biedt je altijd begeleiding volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen dat je begeleidt vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen stuurt en begrenst als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is. Als persoonlijk begeleider heb je een coachende rol binnen je team wat betreft de inhoudelijke zorg. Je hebt een open, nieuwsgierige en onderzoekende houding.

Natuurlijk werk je als persoonlijk begeleider ook mee in de dagelijkse ondersteuning van de bewoners. Je begeleidt, ondersteunt en stimuleert de bewoners bij hun ontwikkeling en bij activiteiten in de woon- en leefsituatie. Je bent in staat om actief mee te bouwen aan een sterk zelf organiserend team. 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Een afwisselende functie voor 24 uur per week, aantal uren zijn bespreekbaar;
 • Salaris (FWG 40) tussen de € 1963,- en € 2902,- bruto per maand bij een contract van 36 uur;
 • Een jaarcontract met zicht op een vast dienstverband;
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33 % ;
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar, dit kan je bijv. inzetten voor een sportabonnement;
 • Een betrokken en ervaren team in ontwikkeling, waar je veel ruimte hebt voor eigen inbreng.

Wat houdt jouw vakmanschap in?

 • Een diploma bij voorkeur op MBO 4 niveau met een zorg gerelateerde opleiding;
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching;
 • Je hebt het talent om mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden;
 • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken;
 • Je bent toegankelijk en komt makkelijk in contact met onze cliënten.

Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

Cluster Beschutte Begeleiding bestaat uit 4 x 2 geschakelde woningen en twee dagbestedingslocaties. Op iedere geschakelde woning, wonen 7 cliënten. Werken bij het cluster Beschutte Begeleiding betekent samen de schouders er onder, van elkaar willen en kunnen leren en op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen.

Dit is de perfecte functie voor mij! Hoe kan ik solliciteren?

Dat kan heel gemakkelijk door te mailen naar vacature@zideris.nl. We ontvangen jouw sollicitatie graag voor 29 juni 2020.

 Wacht, ik heb toch nog een vraag…

Voor vragen kun je via onze receptie (088 5132513) bellen met Miranda Held of Marie van Woerden, begeleiders Grift 2 en 4.

Je kunt natuurlijk ook mailen naar vacature@zideris.nl

 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.