De cliënt die je gaat begeleiden is een jongen met een matig verstandelijke handicap. Hij woont in Veenendaal en gaat overdag naar een basisschool voor speciaal onderwijs.

Solliciteer nu

Hij communiceert met behulp van gebaren, als zijn begeleider vind jij het leuk om je hierin samen met hem verder te ontwikkelen. Het is een jongen met een sterke eigen wil waarvoor het belangrijk is dat je geduldig bent en stevig in je schoenen kunt staan.

Naast jou heeft de cliënt ook een andere begeleider van Zideris. Op die manier kunnen jullie elkaar afwisselen en vervangen bij bijv. vakantie.

Hoe zien jouw werkzaamheden voor deze functie eruit?

De cliënt krijgt begeleiding van 14.00 tot 18.30 uur. In jouw eigen auto haal je hem op van school en rijden samen naar zijn huis. De begeleiding die je geeft bestaat o.a. uit samen leuke activiteiten ondernemen zoals naar de kinderboerderij gaan of zwemmen. Je helpt hem daarnaast bij ADL zoals eten/drinken en persoonlijke verzorging. Hierbij is het noodzakelijk dat je hem af en toe kunt optillen. Samen met de cliënt werk je aan zijn fysieke en mentale ontwikkeling. Zo ben je bijvoorbeeld betrokken bij logopedie, hiervoor ontvang je de benodigde informatie, zodat je thuis met hem kunt oefenen. Om 18.00 uur heb je de overdracht naar zijn ouders waarna je met een voldaan gevoel naar huis kunt gaat.

Hierbij stellen we jouw nieuwe werkplek voor

Je komt te werken in een betrokken team van zeven collega’s, waarin iedereen zijn eigen verantwoordelijkheid neemt en we open staan voor elkaar. Zo hebben we om de acht weken intervisie waarin we een casus bespreken waar een van de collega’s tegen aan loopt.

Zideris is een kleinschalige zorgorganisatie met een eigen gezicht, eigen visie en eigen karakter. Wij bieden persoonlijke begeleiding en mensgerichte ondersteuning aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Vanuit woon-, werk- dagbestedingslocaties in Gelderland, Utrecht en Noord-Holland bieden we eigenzinnige zorg. Benieuwd wat eigenzinnige zorg inhoudt? Bekijk ons trots verhaal!

Kijk jij uit naar deze nieuwe uitdaging?

Solliciteer gemakkelijk door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.