EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Solliciteer nu

DoelGroep: Onze locatie Bantuinweg is in januari 2020 geopend. Hier wordt 24-uurs begeleiding en zorg geboden aan cliënten met een verstandelijke beperking. De Bantuinweg is een prachtig, modern en duurzaam pand waarin elke bewoner een eigen studio heeft. Het gebouw heeft 3 verdiepingen met elk zijn eigen zorg vraag. Deze vacature is voor de begaande grond. Hier wonen 10 cliënten in de leeftijd van 38 tot 58 jaar, de emotionele ontwikkeling varieert tussen de 18 en 36 maanden. De cliënten zijn vrij zelfstandig en kunnen goed communiceren. Sommigen krijgen deels hulp bij ADL, bij anderen worden de ADL-momenten overgenomen. Als begeleider van Zideris werk je met de methode Gentle Teaching. Dat betekent dat je aandacht besteed aan de eigen autonomie van de cliënt: het mogen zijn wie je bent. Daarvoor sta je naast de cliënt en ga je samen voor een zinvolle dag. Jij biedt daarin rust, regelmaat en een fijn leefklimaat. 

TeamVisie: Het zelforganiserende team staat naast de cliënten om ze te ondersteunen waar ze op dat moment behoefte aan hebben. We gaan uit van een individuele aanpak en stellen de belangen en behoeftes van cliënten voorop. Zo stimuleren wij hun zelfstandigheid, keuzevrijheid en zelfredzaamheid. Dit heeft als doel dat ze zich gesterkt en begrepen voelen om een volgende stap te kunnen zetten. Iedereen binnen het team is hieraan gecommitteerd en voelt zich verantwoordelijk voor onze dienstverlening aan de cliënten. Samen creëren we een gezellige, warme en geborgen woonomgeving met een open sfeer. Als team houden we verbinding met elkaar door het gesprek aan te blijven gaan, verdraagzaamheid te tonen en voor elkaar klaar te staan. We blijven hierin investeren en gaan, binnen de mogelijkheden, op zoek naar oplossingen. Dat maakt ons een sterk team, wat nodig is om de rust, het vertrouwen en de stabiliteit voor de cliënten te bewaren.

Kun jij je in deze visie vinden dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 35 tussen de € 1861,- en € 2766,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een afwisselende functie voor 20-24 uur per week (uren in gezamenlijk overleg)
 • Een jaarcontract met mogelijkheid tot een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching 

 

Wat houdt jouw vakmanschap in?

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 3 niveau
 • Ervaring met de doelgroep
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
 • Bereid om onregelmatige diensten en slaapdiensten te werken.
 • Kennis en ervaring met de methodiek Geef me de 5 is een pre

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor woensdag 5 mei te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier.

Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Petra Wijna (Begeleider). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl  

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.