Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Solliciteer nu

Op de Sluis 5/6 begeleid en verzorg je jongvolwassenen met een verstandelijke beperking. Omdat je jongeren begeleidt, heb je contact met ouders en bijvoorbeeld school. Je weet dat binnen deze contacten verschillende belangen kunnen bestaan die je werkzaamheden kunnen beïnvloeden. De begeleiding geef je volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

WerkDag: Doordeweeks help en begeleid je de bewoners op maat zodat zij op de afgesproken tijd op de school of de dagbesteding zijn. In het weekend zijn de bewoners vrij en heb je meer tijd om samen met hen leuke dingen te doen. In jouw werk ondersteun je de jongeren daar waar nodig, en daagt hen uit waar kan. Je biedt structuur en zorgt met humor en enthousiasme dat de sfeer prettig is.

Je vindt het belangrijk dat de bewoners en de woning er verzorgd uit zien. Daarom help je mee in het huishouden. En je maakt tijd vrij om rapportages, mails en andere informatie te lezen en te verwerken.

WerkTeam: Je werkt zelfstandig op de woning. Er zijn diensten van 7.00 tot 9.45 uur en van 15.30 tot 22.00 uur. Als de jongeren aan het werk zijn is de woning dus gesloten. Binnen de woning draaien wij met onregelmatige werktijden (er zijn geen slaapdiensten), waarbij je altijd kunt terugvallen op collega’s van de buurwoningen. Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Je neemt hierin je verantwoordelijkheid en laat in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Een uitdagende functie voor 15 tot 20 uur per week, en de mogelijkheid tot meer uren werken binnen onze regio
 • Salaris (FWG 35) tussen de € 1861,- en € 2766,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een jaarcontract per 15 april 2021(of zo snel mogelijk), met uitzicht op een vast dienstverband
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en onregelmatigheidstoeslag
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching
 • Ondersteuning en feedback van je collega’s
 • Een mooie werkplek met voldoende parkeergelegenheid.

 

Wat houdt jouw vakmanschap in?

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 3 niveau
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
 • Ervaring met de doelgroep
 • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken.

 

WerkPlek: Op de Sluiswoningen wonen jongeren met een leeftijd tussen de 14 en 35 jaar. Zij hebben een verstandelijke beperking en bijkomende problematiek als bijvoorbeeld taal of spraakstoornissen. Op Sluis 5 wonen cliënten waarbij de ADL zorg voor een groot deel wordt overgenomen door de begeleider. Op Sluis 6 ligt de focus meer op het zoeken naar verbinding, bieden van structuur en heldere communicatie.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor woensdag 5 mei te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier 

Voor vragen kun je via de receptie (088 5132513) bellen met Majella Böhmer (Persoonlijk begeleider Sluis 6). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.