Zideris heeft een vacature voor een nieuwe unieke functie: 1 op 1 Begeleider in een team.

Solliciteer nu

Wij weten dat in dit geval 1 + 1 niet gelijk is aan 2, maar aan 3. Hieronder lees je de formule achter deze cijfers.

1 = De complexe doelgroep
De doelgroep staat in deze functie, nog meer dan in andere vacatures, op 1.

Binnen Zideris wonen momenteel 3 cliënten (2 vrouwen / 1 man) die 1 op 1 begeleiding krijgen in hun eigen appartement: dit is zeer intensieve begeleiding. De cliënten hebben een verstandelijke beperking en er is sprake van psychiatrische problematiek en gedragsproblemen.

Omdat je individuele begeleiding biedt is het cruciaal dat er een optelsom wordt gemaakt tussen cliënt en begeleider.


1 = Wat wordt jouw optelsom?

⅓ Jouw aandacht volledig op de cliënt kunnen richten

⅓ Jij zorgt voor de structuur en (emotionele) veiligheid

⅓ Je zet jezelf in als instrument met behulp van de methodiek Gentle Teaching

Naast deze competenties ben je in bezit van een relevant diploma op minimaal MBO-4 niveau en heb je ervaring met het werken met de doelgroep.


3 = Het team is de uitkomst

Het lijkt misschien in het karakter, en de naam, van de functie te zitten dat je vaak alleen werkt. Het unieke aan deze functie is dat je mee gaat bouwen aan een team van 1 op 1 begeleiders. Het opzetten van het zelforganiserende team bevindt zich in de startfase en zal dus voor alle collega’s een nieuwe ervaring en uitdaging zijn. Samen gaan jullie door middel van scholing x coaching x samenwerking onze cliënten begeleiden. Jouw toekomstige collega’s kijken met enthousiasme uit om samen voor de 3 te gaan! Jij ook? 


Deel : jouw sollicitatie heel gemakkelijk voor maandag 8 juni door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier. 

We zullen daarna zo snel mogelijk contact met je opnemen om een persoonlijk gesprek in te plannen.  


Wat bieden wij onder de streep =
Salaris (FWG 40) tussen de € 1898,- en € 2807,- per maand bij een contract van 36 uur + een jaarcontract voor 20 tot 36 uur (uren in gezamenlijk overleg) + de intentie tot een vast dienstverband + onregelmatigheidstoeslag + eindejaarsuitkering van 8,33 % + ruim aanbod aan cursussen en coaching.

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.