Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Solliciteer nu

Als Persoonlijk Begeleider IB is geen werkdag hetzelfde. Je werkt in de dynamische omgeving van onze Grift 6 en 8 woningen waar jouw oplossingsvermogen goed van pas komt. Jij coördineert de zorg rondom de cliënten. Je bent bereid en in staat om een relatie op te bouwen met de cliënt, zodat de cliënt invloed kan uitoefenen op zijn leven en op de omgeving. Samen met de cliënt en andere betrokkenen analyseer je de zorgvraag, stel je het persoonlijk plan op en houdt dit actueel. Je vertaalt de beschreven doelen naar dagelijkse zorg en begeleidingsactiviteiten. Daarvoor heb je regelmatig contact met cliëntvertegenwoordigers en het verdere sociale netwerk van de cliënt, waarbij je in staat bent een netwerk op te bouwen en/of te onderhouden voor en met de cliënt.

Als persoonlijk begeleider werk je ook mee in de dagelijkse ondersteuning van de cliënten. Je begeleidt, ondersteunt en stimuleert de cliënten bij hun ontwikkeling en bij activiteiten in de woon- en leefsituatie. Er wordt gewerkt met een dubbele bezetting in de groepswoningen, volgens rooster in onregelmatige diensten.

Als persoonlijk begeleider heb je een coachende rol binnen het team wat betreft de inhoudelijke zorg. Daarnaast heb je een actieve rol in het bouwen aan een sterk zelf organiserend team.


Wat krijg je daar voor terug?

 • Een uitdagende functie met veel verantwoordelijkheid
 • Een jaarcontract voor 24 uur per week, uitzicht op een vast dienstverband
 • Salaris (FWG 45) tussen de € 2016,- en € 3084,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Onregelmatigheidstoeslag
 • Eindejaarsuitkering van 8,33 %
 • Werkkostenregeling m.b.t. fiscale voordelen
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching


Wat houdt jouw vakmanschap in?

 • Ervaring met de doelgroep
 • Een relevant diploma op MBO-4 of HBO niveau
 • Je bent stressbestendig, kunt goed reflecteren en bent oplossingsgericht
 • Je kan goed de-escalerend werken


Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor

In het cluster Intensieve Begeleiding wonen cliënten met een verstandelijke beperking en een complexe zorgvraag. Dat wil zeggen dat zij naast de verstandelijke beperking ook te maken hebben met psychiatrische problematiek en gedragsproblemen. Op de woningen Grift 6-8 wonen twee groepen van zes cliënten met een leeftijd tussen de 30 en 65 jaar. De lichte en ruim opgezette woningen staan op het groene terrein van Zideris.

Ons betrokken team bestaat nu uit negen collega’s, waarvan de meesten tussen 20-30 jaar zijn. We staan voor elkaar klaar en de lijnen zijn erg kort. Doordat we dubbele diensten draaien werk je altijd samen met een collega op de woning. We werken volgens de methodiek en grondhouding Gentle Teaching.

 
Ben je geïnspireerd door het voorgaande? 

Dan kan je heel gemakkelijk solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier. We ontvangen jouw sollicitatie graag voor vrijdag 29 mei.

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.