EigenZinnig: Bij Zideris staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijjke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor client, familie en medewerker.

Solliciteer nu

Benieuwd wie je nieuwe collega’s op deze locatie worden? Krijg hiervan een indruk door het WerkPlezier verhaal van Rick te lezen!

Als Persoonlijk Begeleider coördineer je de zorg rondom de cliënt, analyseer je de zorgvraag en stel je het persoonlijk plan op. Daarvoor heb je regelmatig contact met cliëntvertegenwoordigers en het verdere sociale netwerk van de cliënt. De beschreven doelen vertaal je naar dagelijkse zorg en begeleidingsactiviteiten. Je hebt hiervoor per week één kantoor-dag; deze dag is flexibel in te plannen wanneer dit voor jou uitkomt.

Als Persoonlijk Begeleider werk je natuurlijk ook mee aan de dagelijkse begeleiding van de cliënten. De cliënten die je begeleiding biedt hebben allemaal een licht verstandelijke beperking (LVB), maar je geeft elke cliënt begeleiding op maat. De ene cliënt is redelijk zelfstandig en kookt bijvoorbeeld zelf, terwijl je een andere cliënt helpt bij dagelijkse persoonlijke verzorging. Daarnaast hebben sommigen bijkomende problematiek zoals een hechtingsstoornis.

De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

SamenWerken: Je gaat werken op locatie Tarthorst, hier bieden we 24-uurs begeleiding en zorg. Jouw werkdag begint om 11:00 uur tot 20:00 uur en heb je een slaapdienst dan begint jouw werkdag om 15:30 uur tot de volgende ochtend 11:15 uur. Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Je neemt hierin je verantwoordelijkheid en laat in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 40 tussen de € 1963,- en € 2902,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een uitdagende functie voor 28 uur per week
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

 

Wat zit er in je bagage?

 • Een zorggerelateerd diploma op minimaal MBO 4 niveau
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
 • Ervaring met de doelgroep, aantoonbare kennis van de jeugdzorg of psychiatrie is een pre
 • Ervaring in de functie (o.a. opstellen van persoonlijke plannen en administratie)
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, bent ondernemend, stabiel en resultaatgericht
 • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken

 

WerkPlek: Bij Zideris zijn we eigenzinning verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Cluster Wageningen bestaat uit appartementen waar de cliënten afhankelijk van de eigen mogelijkheden begeleiding krijgen. Wat de cliënten in Wageningen gemeen hebben is de behoefte om onderdeel te zijn van de samenleving. Omdat de locatie Tarthorst midden in Wageningen ligt, is het mogelijk voor de cliënten om zelf een boodschap te doen, uit te gaan en gebruik te maken van alle aspecten die een stad biedt.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor woensdag 10 maart te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier. Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Rick Beets (Begeleider Tarthorst). 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.