Bouw mee aan ons nieuwe concept van zeer intensieve begeleiding

Solliciteer nu

Zideris start vanaf eind juni 2021 met een nieuw concept: wonen in een kleine groep met individuele begeleiding. De nieuwe woning krijgt zes ruime appartementen, met een gezamenlijke huiskamer en een dagbestedingsruimte. Het valt binnen het cluster Intensieve Begeleiding (IB). Dit cluster is gericht op de ondersteuning van cliënten met een verstandelijke beperking en daarbij moeilijk verstaanbaar gedrag. Begeleidende vaardigheden ten aanzien van cliënten met gedragsproblematiek spelen dus een belangrijke rol. Cliënten hebben te maken met psychiatrische problematiek, zoals autisme, ADHD of een hechtingsstoornis.

StartSamen: Het unieke aan deze functie is dat je mee gaat bouwen aan een team voor individuele begeleiding in een kleine groep. Het opzetten van het zelforganiserende team bevindt zich in de startfase en zal dus voor alle collega’s een nieuwe ervaring zijn. Samen gaan jullie door middel van scholing, coaching en samenwerking een krachtig team vormen. Ook werk je nauw samen met het behandelteam in de vorm van MDO, gezamenlijke scholing, coaching en teambespreking.

Jij begeleidt de cliënten in hun woning, tijdens de dagbesteding en vrijetijdsbesteding. Doordat je in tweetallen werkt, is er altijd een collega als achtervang in de woning aanwezig. Het complexe gedrag van de cliënten vind jij een uitdaging. Jij streeft er naar om hen een zo gewoon mogelijk leven te laten leiden. Stabiliteit en structuur is voor deze doelgroep zeer belangrijk en maakt dat zij zich veilig kunnen voelen in hun eigen omgeving. Bij probleemgedrag weet jij de rust te bewaren en bezit je de juiste vaardigheden om daar op een professionele manier, ondersteund vanuit Gentle Teaching, mee om te gaan.

 

Arbeidsvoorwaarden:

 • Salaris FWG 40 tussen de € 1963,- en € 2902,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een nieuwe functie op een nieuwe locatie voor 24 tot 36 uur per week, uren in gezamenlijk overleg
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

 

Functie eisen:

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 4 niveau
 • Enkele jaren werkervaring als Begeleider complexe doelgroep
 • Je weet hoe je moet omgaan met verbale- en fysieke agressie
 • Kennis van autisme en psychiatrische beelden
 • Je verbonden voelen met de methode Gentle teaching
 • Je kunt onregelmatige en weekenddiensten draaien

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande en voldoe je aan de functie eisen?

Dan vragen we je voor 8 maart te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier. Na ontvangst van jouw sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het inplannen van een gesprek.

Voor vragen kun je terecht bij Jenny Joossen (Clustermanager) tel. 088 5132513. Je kunt natuurlijk ook mailen naar vacature@zideris.nl

 

 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.