Jouw werkdag begint in de ochtend met het lezen van de rapportage van de vorige dag en het bekijken van de agenda.

Solliciteer nu

Daarna help je de cliënten bij het opstaan, na het ontbijt gaan de cliënten naar de dagbesteding. Een avonddienst begint rond half vier als de cliënten thuis komen. Je bereidt het avondeten en zorgt, waar mogelijk samen met de cliënt, dat de woning een schone, veilige en prettige plek is. De cliënten hebben naast begeleiding ook lichamelijke verzorging nodig. Dit vraagt van jou op piekmomenten om goed het overzicht te bewaren en slim je werk te organiseren.

In het weekend zijn de diensttijden anders dan doordeweeks. De cliënten zijn dan vrij en daardoor heb je meer tijd om samen leuke dingen te doen. Je vindt het belangrijk om een relatie met hen op te bouwen door met liefde en aandacht voor ze te zorgen. De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is. Sommige cliënten kunnen misschien jouw naam niet noemen, maar ze weten zeker wat jij voor hem of haar betekent!


Hierbij stel ik je je nieuwe werkplek voor 

Deze vacature is voor de locatie Berg 2 en 4. De locatie is onderdeel van het cluster Beschutte Begeleiding. In dit cluster wonen cliënten in een veilige en rustige omgeving zonder veel prikkels. Berg 2 en 4 zijn twee geschakelde woningen, in iedere woning wonen zeven cliënten. Op Berg 2 wonen cliënten van oudere leeftijd, bij deze doelgroep komt o.a. dementie en downsyndroom voor. De cliënten op Berg 4 hebben behoefte aan duidelijke begeleiding, verzorging en dagelijkse invulling.

Je werkt zelfstandig op één van de woningen, waarbij je achtervang hebt van collega’s van de naastgelegen woningen. Werken bij Berg 2 en 4 betekent samen de schouders er onder, van elkaar willen en kunnen leren en op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

En heb je een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO-3 niveau? Solliciteer gemakkelijk door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier.

De uiterlijke inzenddatum is 26 februari as. 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.