Tijdens jouw werk ben je vaak aan het onderzoeken: wat heeft de cliënt nodig? Waar komt zijn/haar gedrag vandaan? Doordat je goed kunt observeren zie jij dingen die anderen niet zien. Zoals een liefdevolle aanraking of een kleine glimlach. En daar haal jij jouw voldoening uit.

Solliciteer nu

DoelGroep: Je komt te werken op Berg 5-Laar 2. Dit zijn twee huizen onder één kap: in ieder huis wonen zeven cliënten. Zij kunnen hier helemaal zijn wie ze zijn. Ze leven in het moment en genieten van de kleine dingen. Je communiceert met hen door middel van taal, lichaamstaal, geluiden en gebaren. De bewoners van Berg 5 zijn relatief jong en hebben een combinatie van zorg en begeleiding nodig. Op deze groep komt o.a. autisme en syndroom van Down voor. Op Laar 2 wonen cliënten van verschillende leeftijden, waarbij de focus op zorg ligt. Sommige cliënten zijn dementerend en één cliënt is rolstoelafhankelijk. Berg 5-Laar 2 ligt aan de rand van Rhenen, op een rustig en groen terrein van Zideris.

Tijdens jouw werkdag ben je bezig met de volledige zorg. Dit doe je op basis van nabijheid en de vertrouwensband met de cliënt. Je creëert rust en stabiliteit door bijvoorbeeld prikkels weg te halen. Per woning zijn er afwisselende diensten, zo start de eerste dienst op Laar 2 om 7.00 uur en loopt deze door tot 15.00 uur. Een late dienst start om 14.45 uur en eindigt om 22.30 uur. Omdat er op het terrein een nachtdienst is heb je geen slaapdiensten. Het weekend begint op vrijdag. Als je dan werkt heb je een langere dienst waarin je de cliënten een leuk weekend wilt laten beleven. Zo gaan jullie wandelen, organiseren een activiteit op de groep of gaan naar de snoezelruimte. Maar zij genieten er ook van om samen gewoon rustig thuis zijn.

WerkSamen: Je werkt in een jong, zelf organiserend team van tien collega’s. Het is een betrokken team waar rust heerst. Sommige collega’s werken al langere tijd op Berg 5-Laar 2, anderen juist sinds kort. Daardoor staan we voor elkaar open en kunnen we van elkaar leren. Eerlijkheid is daarbij voor ons het belangrijkst en we zorgen ervoor dat de lijnen kort zijn. 

 

Wat worden mijn arbeidsvoorwaarden?

  • Een jaarcontract voor 24 uur per week met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Salaris VIG’er (FWG 35) tussen € 1861,- en € 2766,- bruto per maand o.b.v. 36 uur.
  • Onregelmatigheidstoeslag, eindejaarsuitkering van 8,33%, werkkostenregeling tot € 450,- per jaar;
  • Meedenken en werken aan de ontwikkeling van een zelf organiserend team;
  • Een leer omgeving waar ook stagiaires werkzaam zijn.


En wat verwachten jullie dan van mij?

  • Een zorg gerelateerd (zoals VIG, MZ, SPW) diploma op minimaal MBO-3 niveau;
  • Ervaring met de doelgroep;
  • Flexibiliteit is een pre;
  • Je herkent jezelf in de methode Gentle Teaching.


Dit past helemaal bij mij! Hoe kan ik solliciteren?
Dat kan gemakkelijk door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier. 
We ontvangen jouw sollicitatie graag voor maandag 1 maart. De sollicitatiegesprekken staan gepland op donderdag 4 maart.   

Voor vragen kun je via onze receptie (088 5132513) bellen met Melanie van den Hurk (Begeleider Berg 5-Laar 2). Je kunt natuurlijk ook mailen naar vacature@zideris.nl

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.