Tijdelijke functie van april tot september 2020, mogelijkheid tot verlenging met een flex-contract. Werkdagen zijn maandag en woensdag van 9.00 tot 16.00 uur, waarnaast je ook kunt invallen op andere dagbestedingslocaties

Solliciteer nu

Zideris is een kleinschalige organisatie en heeft een eigen gezicht: we werken vanuit de overtuiging dat de beste zorg die we kunnen leveren 'eigen' en 'zinnig' zou moeten zijn. Daarom laten we de mensen die wij begeleiden zoveel mogelijk meebeslissen over hoe we ze helpen.

Wil je een kijkje nemen hoe Dagbesteding Eigenhandig eruit ziet en met wie je gaat werken? Bekijk dan de video hieronder!

Hierbij stel ik je voor aan je mogelijke nieuwe werkplek:

Dagbesteding Eigenhandig ligt aan de rand van het centrum van Wageningen. Eigenhandig is inpandig gehuisvest binnen woonlocatie ‘De Hucht’ en grenst hierdoor aan de appartementen van bewoners.

Op Eigenhandig werkt een dynamische groep van ongeveer 13 cliënten tussen de 19 en 65 jaar, waarmee je veel interactie hebt. Ze hebben een matig tot licht verstandelijke beperking, al dan niet met een psychische aandoening. Het is een doelgroep waarbij de hulpvraag en mogelijkheden uiteen lopen. We kijken altijd naar de wensen en mogelijkheden van de cliënt zodat er passende werkzaamheden worden aangeboden. Dit zijn bijvoorbeeld creatieve werkzaamheden, het maken van lunches, productiewerkzaamheden voor bedrijven of huishoudelijke taken voor de aangrenzende woningen.

Hoe zien je werkzaamheden als begeleider op Eigenhandig er uit?

Op Eigenhandig wordt er gewerkt vanuit een vast dagstructuur, waarbij de indeling van werkzaamheden voor de cliënten vrij is. Je begeleidt en ondersteunt hen bij deze werkzaamheden op methodische wijze. Hierbij is je attitude en bejegening afgestemd op het niveau van de cliënt en lukt het je snel te schakelen. Bovenal creëer je een plek waar de cliënten zich veilig voelen en gelukkig zijn.

Naast de cliëntgerichte werkzaamheden maak je tijd vrij om rapportages, e-mails en andere belangrijke informatie te lezen en te verwerken. Je sluit aan bij teamvergaderingen en bent bereid om, wanneer nodig, in te vallen op andere dagbestedingslocaties

Op dagbesteding Eigenhandig werken vier medewerkers. Wij maken deel uit van het team dagbesteding Wageningen. Binnen dit team werk je aan organisatorische zaken samen met collega’s van andere dagbestedingsplekken (het keramiekatelier, kaarsenatelier, Uniplasic, theetuin en 2nd heaven).

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Solliciteer gemakkelijk door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier.

De uiterlijke inzenddatum is 27 februari. De gesprekken zullen plaatsvinden op donderdag 5 maart. Er is een mogelijkheid dat er na de gesprekken een meedraaidienst zal worden gepland. Deze vinden plaats op 9 en/of 11 maart.

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.