EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris.

Solliciteer direct!

Bouw jij mee aan ons nieuwe concept van zeer intensieve begeleiding aan de Cuneraweg 15a!

Kijk dit filmpje en zie hoe prachtig, warm en vooral eigen de nieuwe woningen zijn ingericht en hoe trots de bewoners zijn! 

Zideris is 1 juli 2021 gestart met een nieuw concept: individueel wonen in een eigen appartement met begeleiding. Afgelopen maanden zijn er letterlijk nieuwe woningen geopend voor de zeer intensieve begeleiding binnen het cluster Intensieve Begeleiding (IB). Iedere dag is goed te zien dat de woningen steeds meer een eigen gezicht krijgen en op maat zijn gemaakt voor de zorg en begeleiding die jij samen met je collega’s gaat bieden. Dit cluster is gericht op de ondersteuning van cliënten met een verstandelijke beperking en daarbij moeilijk verstaanbaar gedrag. De begeleidingswijze wordt vormgegeven vanuit de methode Gentle Teaching. Dit betekent begeleiden vanuit de relatie, gelijkwaardigheid, sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Jij begeleidt de cliënten in hun appartement, tijdens de dagbesteding en vrijetijdsbesteding. Het complexe gedrag van de cliënten vind jij een uitdaging en jij streeft er naar om hen een zo gewoon mogelijk leven te laten leiden. Stabiliteit, veiligheid en structuur is voor deze doelgroep zeer belangrijk en maakt dat zij zich veilig kunnen voelen in hun eigen omgeving. Bij moeilijk verstaanbaar gedrag weet jij de rust te bewaren.

 

SamenWerken: Krijg jij energie van 1 op 1 begeleiding, complexe zorgvragen en hou jij ervan om een belangrijke bijdrage te leveren in de ondersteuning, dan ben jij de collega die wij zoeken! Je werkt binnen een zelforganiserend team altijd in tweetallen. De zelforganisatie krijgt nog meer vorm door middel van teambesprekingen, MDO’s, scholing en coaching.   

 

VerderLeren: Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor leren. Jaarlijks  bespreken we welke trainingen en e-learnings je gaat volgen, zodat jij je optimaal blijft ontwikkelen.  

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 40 tussen de € 2025,- en € 2993,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een uitdagende functie voor 24 tot 36 uur per week, uren in gezamenlijk overleg
 • Een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Digitaal en fysiek aanbod van cursussen en coaching

 

Wat zit er in je bagage?

 • Jij hebt een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 4 niveau
 • Jij hebt (enkele jaren) werkervaring als begeleider complexe doelgroep
 • Jij bent in staat om om te gaan met moeilijk verstaanbaar gedrag
 • Jij hebt kennis van autisme en psychiatrische beelden
 • Jij voelt je verbonden met de methode Gentle Teaching
 • Jij kunt onregelmatige en weekenddiensten draaien

 

EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Reageer dan snel via de sollicitatie knop. Na ontvangst van jouw sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op! Voor vragen kun je terecht bij Rebecca Schut (Clustermanager) via tel. 088 5132513. Je kunt haar ook mailen via r.schut@zideris.nl

Solliciteer direct!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.