Gedurende de dag begeleid en ondersteun je de cliënten bij de ADL (waar nodig), activiteiten en werk je samen aan een zinvolle dag. De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Solliciteer nu

De cliënten hebben een matig tot licht verstandelijke beperking en bijkomende problematiek zoals autisme, hechtingsproblematiek en moeilijk verstaanbaar gedrag. Dit kan leiden tot uitingen van spanning en agressie. Als begeleider signaleer en herken je wat diverse stemmingen en gedrag bij de cliënten kunnen betekenen. Vervolgens weet je hoe je met dit gedrag om kunt gaan. Daarnaast maak je op je werkdag tijd vrij om rapportages, e-mails en andere belangrijke informatie te lezen en te verwerken.

PersoonlijkDoel: Je ondersteunt de cliënt op methodische wijze bij de afgesproken werkzaamheden en te behalen persoonlijke-/groepsdoelen. Omdat je de cliënt kent, zie je wat hij/zij nodig heeft en pas je de activiteit aan zijn/haar behoefte aan. Je onderzoekt nieuwe mogelijkheden en weet deze te ontwikkelen..

WerkSamen: Werken bij het cluster IB betekent goed contact met je collega’s, van elkaar willen en kunnen leren en op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen. De teams van wonen en dagbesteding werken nauw samen, en vullen elkaar aan. Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen teamtaken.

 

Wat krijg je daarvoor terug?

  • Een afwisselende functie voor 24 tot 32 uur per week
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
  • Salaris FWG 40 tussen € 1963,- en € 2902,- per maand bij een contract van 36 uur;
  • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33 %;
  • Werkkostenregeling m.b.t. fiscale voordelen, dit kan je inzetten voor bijv. het kopen van een (elektrische) fiets;
  • Ruim aanbod aan cursussen en coaching;

 

Wat zit er in je bagage?

  • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 4 niveau;
  • Werkervaring op het gebied van complex gedrag in de vgz, zoals autisme en psychiatrische beelden;
  • Je verbonden voelen met de methode Gentle teaching;
  • Je kunt onregelmatige en weekenddiensten draaien.

 

WerkPlek: Je komt te werken op de woning Laar 1. De cliënten wonen hier kleinschalig waarbij zij een eigen zit- en slaapkamer met douche en toilet hebben. Daarnaast kunnen ze gebruik maken van de gezamenlijke huiskamer. De woning is bedoeld als tussenwoning waarbij cliënten binnen komen en drie fasen doorlopen; stabiliseren (vanuit een instabiele situatie), behandelen en werken aan toekomstperspectief. Bij de derde fase wordt ook gekeken naar een passende vervolgwoning. De steeds veranderende groepsdynamiek vraagt om begeleiders die stevig in hun schoenen staan en in staat zijn om met het team en ondersteunende diensten duidelijke kaders neer te zetten in de begeleiding van de doelgroep. De woning bevindt zich op een groen terrein van Zideris. Er zijn schommels, trampolines en een voetbalveldje. Het terrein wordt omringd door bossen en weilanden, net buiten Rhenen onderaan de Grebbeberg (provincie Utrecht).

TeamWerk: Het team op Laar 1 is een team in ontwikkeling en is op weg om stabiel te worden. Er is een open sfeer waarbij iedereen zichzelf kan en mag zijn en er is ruimte voor het geven en ontvangen van feedback. Samen met ondersteunende diensten als gedragsdeskundige, vakcoach en teamcoach wil het team graag gaan bouwen.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan kan je gemakkelijk solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl vòòr vrijdag 26 februari, of via onderstaand formulier. 

Voor vragen kan je contact opnemen met Lilian van Manen (persoonlijk begeleider). Je kunt haar bereiken op 088-5132806.

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.