Werken bij het cluster Beschutte Begeleiding betekent samen de schouders er onder, van elkaar willen en kunnen leren en op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen.

Solliciteer direct!

Werkzaamheden: Hoe zien je werkzaamheden als begeleider dagbesteding locatie de deel er uit?

Je dag begint om 9.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Tussen 9.00 en 9.30 uur komen de cliënten vanuit verschillende woonadressen en verblijven de hele dag op de dagbesteding. De werkzaamheden zijn erg divers, zoals buitenwerk, industrieel werk, houtbewerking. Je hebt echte affectie met buitenwerken en krijgt volop de gelegenheid om jouw kwaliteiten in te zetten.

Je ondersteunt de cliënten op methodische wijze en met enthousiasme bij de afgesproken werkzaamheden en te behalen persoonlijke-/groepsdoelen. Omdat je de cliënt kent zie je wat hij/zij nodig heeft en pas je de activiteit aan op zijn/haar behoefte. Met een open blik blijf je kijken welke activiteiten je kunt ondernemen. Je onderzoekt nieuwe mogelijkheden en weet deze verder te ontwikkelen en uit te voeren. Naast deze werkzaamheden maak je tijd vrij om rapportages, e-mails en andere belangrijke informatie te lezen en te verwerken.

Je bent een netwerker die zich in teamverband, maar ook zelfstandig, prima staande kan houden. Je komt te werken binnen een gezellig en creatief team. We werken samen om de cliënten een zinvolle dagbesteding te geven, waar zij hun eigen ideeën en creativiteit kunnen ontwikkelen. Aan het einde van de dag kijken we met trots terug op hetgeen dat we die dag hebben bereikt.

 

BegeleidGentle: Als begeleider van Zideris werk je vanuit de methode Gentle Teaching. Dit betekent begeleiden vanuit de relatie, gelijkwaardigheid, sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is. Met een open, nieuwsgierige en lerende houding zie je wat de cliënt nodig heeft en ken je zijn/haar signalen. Je doet je best om iedere cliënt de aandacht en verzorging te geven die hem/haar helpt om gelukkig te kunnen zijn.

 

Wat zit er in je bagage?                                                                                                                         

  • Jij hebt een zorg gerelateerd diploma op bij voorkeur minimaal MBO 4 niveau;
  • Jij hebt ervaring binnen de gehandicaptenzorg en affiniteit met dagbesteding;
  • Jij bent flexibel inzetbaar;
  • Jij hebt affectie met buitenwerken en bent graag druk met houtbewerking;
  • Je herkent jezelf in de methode Gentle Teaching.

 

Wat krijg je daar voor terug?

  • Een jaar contract met flexibele inzet van minimaal 1 uur en de mogelijkheid tot een vast dienstverband;
  • Salaris (FWG 35) tussen de € 1920,- en € 2853,- per maand bij een contract van 36 uur;
  • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33 %;
  • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar;
  • Ruimte voor eigen inbreng en creativiteit.

 

EigenZinnig: Bij ons staan de cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor cliënt, familie en medewerker. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 10 december aanstaande te solliciteren via de sollicitatie knop. De eerste sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op 17 december. Voor inhoudelijke vragen kun je bellen met Suzanne Peeters - Hommersom (Begeleider) via tel nr. 06-53171901 of via ons algemene nummer 088-5132513.

Solliciteer direct!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.