EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen.

Solliciteer direct!

‘’bewoners zoeken een gezellige en geduldige begeleider’’

EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen aan een levendige en zorgzame woonplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijk mee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

DoelGroep: Hallo! Leuk dat je deze vacature leest. Wij zijn op zoek naar een leuke, gezellige en geduldige begeleider. Wij zijn een gemengde groep LVB jongeren van 22 tot 37 jaar. Wij hebben een emotionele leeftijd van ongeveer 36 maanden. Ook komt ASS en NAH bij ons voor. Wij hebben leuke dagbesteding zoals werken bij een verhuisbedrijf, een fietsenmaker of in een atelier. In onze vrije tijd op de groep doen wij aan gamen, vloggen, schilderen en nog veel meer. Ook houden wij van samen koffie drinken. Wij hebben behoefte aan rust, nabijheid, een leuke sfeer en duidelijkheid. Door de begeleiders wordt er altijd aan basisveiligheid gewerkt, waardoor velen van ons echt zichzelf durven te zijn! Wij kunnen best veel, maar hebben wel aansturing en motivatie nodig in de dagelijkse dingen. Wij willen dat je daarbij ‘naast’ ons staat. Van persoonlijke verzorging en vrijetijdsinvulling tot sociaal leren in interactie met groepsgenoten. Voor sociale interactie zoeken wij een goed voorbeeld in een begeleider. En iemand die zijn geduld kan bewaren. Om ons optimaal te kunnen ondersteunen, werken onze begeleiders veel samen met de AVG arts, jobcoach en gedragskundige die verbonden zijn aan de woning. Wij vinden het ook belangrijk dat begeleiders goed met onze familie overweg kunnen. En dat de begeleiders goed met elkaar kunnen samenwerken en op één lijn zitten.

Tijdens je werk ben je er voor ons als wij thuis komen, als wij de dag afsluiten en als wij de dag beginnen. Je bent er ook in het weekend als wij vrij zijn. Je biedt ons altijd vrijblijvend nabijheid aan, werkt samen met ons aan doelen volgens ons persoonlijk plan en biedt ondersteuning bij sociale interactie. Daarnaast maak je tijd vrij voor andere taken, zoals administratie en kleine huis, tuin en keukenklusjes. Als begeleider bij Zideris werk je met de methodiek Gentle Teaching. Dat betekent dat je aandacht besteedt aan de eigen autonomie van de cliënt: het mogen zijn wie je bent. Daarvoor sta je naast de cliënt en ga je samen voor een zinvolle dag. Jij biedt daarin sfeer, structuur en veiligheid. 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris begeleider (FWG 35) tussen € 1920,- en € 2853,- bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • Een functie voor 20-32 uur per week, aantal uur in gezamenlijk overleg;
 • Doorgroeimogelijkheid naar persoonlijk begeleider in overleg;
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Werkkostenregeling m.b.t. fiscale voordelen;
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching;
 • Teamtrainingen in Gentle Teaching en fysieke en mentale weerbaarheid;
 • Een mooie werkplek in de natuur;
 • Betrokken en enthousiaste collega’s.


Wat vragen wij van jou?

 • Een zorg gerelateerde opleiding op minimaal MBO 3 niveau;
 • Ervaring met de LVB doelgroep;
 • Jezelf herkennen in de methodiek Gentle Teaching;
 • Je bent geduldig, hebt inlevingsvermogen en kan anticiperen;
 • Je kunt initiëren en signaleren; 
 • Je wilt onregelmatig werken volgens rooster;
 • Er is een klik tussen jou en ons: dat vinden wij belangrijk.
 • Rijbewijs is een pre.


Werk
Plek: Rembrandtlaan 22 is een woning binnen cluster Zeist. De woning bevindt zich op het terrein van Zideris waar nog een andere woongroep van Zideris staat. We hebben een grote, groene tuin met zwembad en zelfs twee paarden. De meeste bewoners werken van maandag t/m vrijdag. Sommigen zijn woensdag(middag) vrij. Begeleiding is er altijd behalve als iedereen aan het werk is. Doordeweeks dus alleen niet tussen 09.30 en 12.00/15.00 uur. Elke nacht is er slaapdienst waarvan je de helft van de uren uitbetaald krijgt. De bewoners gaan doordeweeks om 22.00 uur naar hun eigen kamer. De vroegste vogel staat om 06.45 uur op. De begeleider slaapt op het kantoor en is dan alleen ter plaatse als dit nodig is.
Van maandag t/m donderdag kookt onze kok voor ons. Vrijdag, zaterdag en zondag kookt de begeleiding samen met bewoners voor de groep. Een dienst draai je in principe alleen (behalve woensdag), waarbij je altijd achtervang hebt van een collega die op de buurgroep werkt. In het begin werk je natuurlijk samen om in te werken. Je werkt in een zelf organiserend team waarin ieder zijn eigen taak heeft. Het team vergadert elke drie weken en heeft naar behoefte extra bijeenkomsten onder begeleiding van de teamcoach. Binnenkort krijgen we een opstartbijeenkomst voor intervisie binnen het team. Ook onderling hanteren collega’s elementen van Gentle Teaching, waaronder het werken aan basisveiligheid, waardering en acceptatie voor elkaar. Regelmatig bespreken we onderlinge verwachtingen van elkaar als collega, medewerker en begeleider.

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor maandag 13 december te solliciteren via de sollicitatieknop.

Voor vragen of een eerste kennismaking kun je gerust bellen met onze locatietelefoon: 06-23433127. Je kunt ook mailen naar ons team rembrandtlaan22@zideris.nl    Wij horen graag van je en maken graag kennis om te zien of er een klik is. Kom gerust op afspraak een kopje koffie of thee drinken. Wij hebben er zin in!

Solliciteer direct!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.