Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van cliënten met een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en andere diverse doelgroepen tussen de 18 en 75 jaar. Zideris biedt jou deze uitdaging! 

Solliciteer nu!

Wil je bijdragen aan de ontwikkeling van cliënten met een licht verstandelijke beperking, niet aangeboren hersenletsel en andere diverse doelgroepen tussen de 18 en 75 jaar. Zideris biedt jou deze uitdaging!

Wat maakt jouw werk bijzonder?                                                                                            

Jij speelt een belangrijke rol in het leven van onze cliënten. met o.a. een licht verstandelijke beperking. Jouw doel is dat zij een fijne dagbesteding hebben binnen hun mogelijkheden. Onze cliënten kunnen vaak niet goed vertellen wat ze willen, of uitdrukken hoe het met ze gaat. Een belangrijk onderdeel bij de ondersteunende begeleiding is communicatie. Het is belangrijk dat je goed kijkt naar de kleine dingen en luistert naar je gevoel. Dan zie je vanzelf wat nodig is om hun dag net wat mooier te maken.

Wat ga jij doen?
Met je collega’s bied je een veilige en stimulerende dagbestedingsomgeving waar het behouden, aanleren of verder ontwikkelen van vaardigheden bij cliënten centraal staat. Dit zijn jouw werkzaamheden:

 • Je geeft begeleiding bij uitvoering van de activiteiten van de cliënten. Daarnaast rapporteer je. Onderhoudt contact met de woning en/of vertegenwoordiger van de cliënt.
 • Je denkt mee in ontwikkeling van activiteiten op maat en bent een echte lokale ondernemer / netwerker. Naast het contact met de woning en/of vertegenwoordiger zoek en onderhoud je ook contacten met lokale bedrijven. Onze participerende dagbesteding staat midden in de samenleving en is actief en lokaal verbonden met elkaar. 
 • Je ‘leest’ het gedrag en de stemming van de cliënten en bent in staat zo nodig de activiteit op maat aan te passen. Je werkt eenduidig en zorgt zo voor voorspelbaarheid voor de cliënten.

 

Samenwerken: Je komt te werken binnen het cluster De Ronde Venen van Zideris in Mijdrecht, op de dagbestedingslocatie de Windmolen in Mijdrecht. Er zijn verschillende vormen van dagbesteding, waarbij het bieden van een zinvolle dag invulling en mogelijkheid tot participatie voorop staat. Het team ‘’Windmolen’’ bestaat uit 5 collega’s. Gemiddeld begeleiden we 20 cliënten vanuit de dagbestedingslocatie. In de toekomst is het mogelijk dat zowel de ruimte als het aantal cliënten uitgebreid wordt.

WerkDag: De werktijden zijn van 08:30uur tot 16:30 uur van maandag tot en met donderdag en op vrijdag van 8:30uur tot 13:00uur. Op de dagbesteding wordt er gewerkt vanuit een basisstructuur, waarbij de indeling van de werkzaamheden voor de cliënten vrij is. Als begeleider motiveer en ondersteun je de cliënten om vanuit eigen initiatief werkzaamheden op te pakken en uit te voeren. Je zoekt naar een passende houding en interventie waarbij je de ruimte geeft om de cliënt te laten groeien. Je bent in staat de cliënten te stimuleren, motiveren en in overleg met de cliënten de juiste werkzaamheden aan te bieden.

Daarnaast ga je samen met je vaste collega op zoek naar mogelijkheden tot ontwikkeling en uitbereiding van werkzaamheden. Hierin ben je ondernemend, flexibel, creatief en praktisch. Je kunt snel schakelen doordat er op sommige momenten ad-hoc gehandeld moet worden. Naast de cliëntgerichte werkzaamheden maak je tijd vrij om rapportages, e-mails en andere belangrijke informatie te lezen en te verwerken. Wij zijn een zelf organiserend team.

Wat bieden wij jou?

Werken bij Zideris is afwisselend, uitdagend en bijzonder. Uniek bij Zideris is dat je interne opleidingen en cursussen volgt die noodzakelijk zijn voor je maar je tegelijkertijd ook uitdagen in je persoonlijke ontwikkeling! Daarnaast bieden we jou:

 • Een dienstverband voor 1 jaar met de mogelijkheid voor onbepaalde tijd;
 • Een dienstverband van 20 tot 28 uur per week;
 • Een bruto maandsalaris van €1.920,- tot €2.853,- (FWG 35) bij een volledige werkweek van 36 uur. Alle arbeidsvoorwaarden zijn conform cao gehandicaptenzorg;
 • 144 uur vakantieverlof en 57 uur PBL (naar rato) extra’s zoals 8,33% eindejaarsuitkering, pensioenopbouw bij PFZW, reiskostenvergoeding en onregelmatigheidstoeslag (ORT);
 • Fijne collega’s om mee samen te werken en van te leren;
 • Een arbeidsvoorwaardenpakket dat je zelf kunt samenstellen. Kies jij met de werkkostenregeling voor een sportabonnement, een fiets of vakliteratuur?
 • Volop mogelijkheden om je creatieve talenten te laten zien;

Wie ben jij?                                                             

 • Je hebt een zorg gerelateerd diploma op MBO 3 of 4 niveau;
 • Jij houdt van een dynamische omgeving, afwisseling en staat stevig in je schoenen bij onverwachte situaties en hebt relativeringsvermogen;
 • Je hebt humor, werkt graag in een team, hebt een positieve en oplossingsgerichte houding en bent een bouwer;
 • Je herkent jezelf in de methode Gentle Teaching;
 • Je bent tactvol, creatief, motiverend en kunt goed communiceren;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs;

EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen.

Interesse?
Ben je enthousiast over deze functie en er van overtuigd dat jij en Zideris bij elkaar passen?

Solliciteer dan uiterlijk 5 december naar de functie van Begeleider participerende dagbesteding. Wij maken graag kennis met jou! 

De sollicitatiegesprekken vinden plaats in de week van 8 december. Heb je vragen over deze functie? Miriam Antonioli (Persoonlijk begeleider) of Claudia van Dijk (Begeleider) maakt graag tijd voor jou en jouw vragen. Bel of Whatsapp 06 23569702 of 06 42814355

Solliciteer nu!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.