WerkPlek: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Solliciteer direct!

DoelGroep: Onze locatie Bantuinweg is in januari 2020 geopend. Hier wordt 24-uurs begeleiding en zorg geboden aan cliënten met een verstandelijke beperking. De Bantuinweg is een prachtig, modern en duurzaam pand waarin elke bewoner een eigen studio heeft. Het gebouw heeft 3 verdiepingen met elk zijn eigen zorg vraag en een eigen karakter.

 • Op de begaande grond (Bantuinweg 0) wonen 10 cliënten in de leeftijd van 38 tot 58 jaar, de emotionele ontwikkeling varieert tussen de 18 en 36 maanden. De cliënten zijn vrij zelfstandig en kunnen goed communiceren. Sommigen krijgen deels hulp bij ADL (stimuleren het samen te doen) en bij anderen worden de ADL-momenten overgenomen.
 • Op de 1e verdieping (Bantuinweg 1) wordt er meer aandacht gegeven aan de zorgvraag en (totale) overname van ADL.
 • Op de 2e verdieping (Bantuinweg 2) ligt de nadruk op LVB begeleiding en gedragsproblematiek.

In totaal zijn er 23 cliënten die bij ons op de Bantuinweg.

Je komt te werken in het zelf organiserend team van Bantuinweg 0 waarin ieder zijn eigen talent heeft en jullie elkaar daarin aanvullen. Jullie begeleiden, zorgen, ondersteunen en stimuleren de bewoners bij hun ontwikkeling en activiteiten in hun woon- en leefsituatie. Er wordt veel waarde gehecht aan humor, eerlijkheid en optimisme.

Als Begeleider van Zideris werk je met de methode Gentle Teaching. Dat betekent dat je aandacht besteed aan de eigen autonomie van de cliënt: het mogen zijn wie je bent. Daarvoor sta je naast de cliënt en ga je samen voor een zinvolle dag. Jij biedt daarin rust, regelmaat en een fijn leefklimaat. 

TeamVisie: Het zelforganiserende team staat naast de cliënten om ze te ondersteunen waar ze op dat moment behoefte aan hebben. We gaan uit van een individuele aanpak en stellen de belangen en behoeftes van cliënten voorop. Zo stimuleren wij hun zelfstandigheid, keuzevrijheid en zelfredzaamheid. Dit heeft als doel dat ze zich gesterkt en begrepen voelen om een volgende stap te kunnen zetten. Iedereen binnen het team is hieraan gecommitteerd en voelt zich verantwoordelijk voor onze dienstverlening aan de cliënten. Samen creëren we een gezellige, warme en geborgen woonomgeving met een open sfeer. Als team houden we verbinding met elkaar door het gesprek aan te blijven gaan, verdraagzaamheid te tonen en voor elkaar klaar te staan. We blijven hierin investeren en gaan, binnen de mogelijkheden, op zoek naar oplossingen. Dat maakt ons een sterk team, wat nodig is om de rust, het vertrouwen en de stabiliteit voor de cliënten te bewaren.

 

Kun jij je in deze visie vinden dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 35 tussen de € 1920,- en € 2853,- per maand (op basis van 36 uur)
 • Een afwisselende functie voor 20-24 uur per week (uren in gezamenlijk overleg)
 • Een jaarcontract met mogelijkheid tot een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching 

Wat houdt jouw vakmanschap in?

 • Jij hebt een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 3 niveau
 • Jij hebt ervaring met de doelgroep  
 • Jij herkent jezelf in de methode Gentle Teaching
 • Jij bent bereid om onregelmatige diensten en slaapdiensten te werken (ingeroosterd)
 • Jouw kennis of ervaring met de methodiek ‘’Geef me de 5’’ is een pre

 

EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 5 december te solliciteren via onderstaande sollicitatie knop.

Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Miranda van Doorn (Cluster Manager).

Solliciteer direct!

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.