Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Solliciteer nu

Jouw werkdag begint in de ochtend met het lezen van de rapportage van de vorige dag en het bekijken van de agenda. Daarna help je de cliënten bij het opstaan, na het ontbijt gaan de cliënten naar de dagbesteding of werk. Een avonddienst begint rond half vier als de cliënten thuis komen. Je bereidt het avondeten en samen met de cliënten zorg je voor een gezellige en passende avondinvulling. Heb je een slaapdienst dan begint jouw werkdag om 16:30 uur.

Met een slaapdienst ben je tijdens de nacht aanwezig en beschikbaar voor het verrichten van eventuele noodzakelijke werkzaamheden. In de praktijk betekent dit dat je tot 22:30 uur meewerkt met de begeleiders. Ook vindt dan de overdracht plaats. Van 23:00 – 07:00 uur is de eigenlijke slaapdienst. Dit houdt in dat je in de directe omgeving van de cliënten slaapt en met of zonder tussenkomst van een derde hulp biedt als de situatie dat vereist. Van 07:00 – 08:00 uur help je met het opstarten van de zorg voor cliënten en om 07:30 uur vindt wederom een overdracht plaats.

Je kunt hierbij goed inspelen op de behoefte van de cliënt: de een heeft meer begeleiding en/of verzorging nodig dan een ander. Je geeft altijd begeleiding volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen dat je begeleidt vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen stuurt en begrenst als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

VoorElkaar: Onze locatie Bantuinweg is in januari 2020 geopend. Hier wordt 24-uurs begeleiding en zorg geboden aan cliënten met een verstandelijke beperking. Deze vacature is voor de Bantuinweg 1, dat is een zorgafdeling. Je komt te werken in een zelf organiserend team waarin ieder zijn eigen talent heeft en jullie elkaar daarin aanvullen. Jullie begeleiden, ondersteunen en stimuleren de bewoners bij hun ontwikkeling en activiteiten in hun woon- en leefsituatie.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 35 tussen de € 1861,- en € 2766,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een afwisselende functie voor 20-24 uur per week (uren in gezamenlijk overleg)
 • Een jaarcontract met mogelijkheid tot een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

 

Wat houdt jouw vakmanschap in?

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 3 niveau
 • Talent om mensen met een verstandelijke beperking te begeleiden
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
 • Bereid om in onregelmatige diensten te werken
 • Kennis en ervaring met de methodiek Geef me de 5 is een pre

 

WerkPlek: Op de Bantuinweg kom je te werken in een prachtig, modern en duurzaam pand waarin elke bewoner een eigen studio heeft. Iedere verdieping heeft een eigen karakter. Het team bestaat uit collega’s die sinds kort of al een langere tijd bij Zideris werken. Zij hechten veel waarde aan humor, eerlijkheid en optimisme.

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 1 maart te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier. Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Romy Adams (Begeleider). 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.