EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Solliciteer direct!

Jouw eigen stijl van begeleiden maakt het verschil!

In de woning Laar 5 wonen cliënten met een verstandelijke beperking en moeilijk verstaanbaargedrag. Het begeleiden van deze cliënten doe jij op je gevoel! De beste manier staat namelijk niet altijd op papier. Door jouw empathisch vermogen, kennis, ervaring en geduld kom jij er samen met de cliënt achter wat hij/zij nodig heeft. Eenduidigheid is daarbij belangrijk voor deze kwetsbare cliënten. Soms is een cliënt onrustig of heeft last van spanning en kan daardoor verbaal en/of fysiek agressief zijn. Je staat stevig in je schoenen en weet wat je kunt doen om de cliënt te helpen om weer tot rust te komen. Werken met deze doelgroep zorgt ervoor dat elke dag weer anders is!

De begeleidingswijze wordt vormgegeven vanuit de methode Gentle Teaching. Dit betekent begeleiden vanuit de relatie en gelijkwaardigheid, en sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

WerkSamen: Binnen Laar 5 werk je in een betrokken team van 12 medewerkers, waar collega’s voor elkaar klaar staan. Werken bij Laar 5 betekent goed contact met je collega’s, van elkaar willen en kunnen leren en op elkaar kunnen bouwen en vertrouwen. Je komt te werken in een zelf organiserend team waarin ieder zijn eigen talent heeft en waar teamleden elkaar aanvullen. We werken multidisciplinair, het ondersteuningsteam staat altijd klaar om mee te denken in oplossen van complexe situaties.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 40 tussen de € 2025,- en € 2993,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een uitdagende functie voor 36 uur per week, wil je minder uur werken? Ook dit is bespreekbaar!
 • Een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

 

Wat houdt jouw vakmanschap in?

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 4 niveau
 • Ervaring met moeilijk verstaanbaar gedrag
 • Kennis van autisme en psychiatrische beelden
 • Je verbonden voelen met de methode Gentle teaching
 • Je bent flexibel inzetbaar en kunt onregelmatige en weekenddiensten draaien

 

WerkPlek: Bij Laar 5 wonen zeven volwassenen met een matige tot ernstige verstandelijke beperking. Zij hebben te maken met psychiatrische problematiek, zoals autisme, adhd en hechtingsstoornis. Veelal is er sprake van gedragsproblematiek. Jouw werk bestaat voornamelijk uit het bieden van begeleiding, dit kan zowel in groepsverband als individuele begeleiding zijn. Een aantal cliënten vraagt daarnaast ondersteuning bij de ADL.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 1 december te solliciteren via onderstaande knop. Zodra we jouw sollicitatie hebben ontvangen zullen we contact met je opnemen om een gesprek in te plannen.

Solliciteer direct!

Voor vragen kun je via onze receptie (088 5132513) bellen met Gerjanne van Egdom (Begeleider Complexe Doelgroep).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.