EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Solliciteer direct!

Cluster intensieve zorg in Rhenen biedt ondersteuning aan cliënten met een toenemende, wisselende en soms complexe zorgvraag. Er is veel aandacht voor zowel de psychische als de lichamelijke zorg van cliënten. Als begeleider zijn jouw werkzaamheden daardoor erg divers: van het helpen bij de dagelijkse verzorging, ondersteunen waar de cliënt behoefte aan heeft, begeleiden naar en van het werk, tot het bereiden van maaltijden. Daarnaast maak je tijd vrij voor huishoudelijke taken, het maken van rapportages en het lezen en verwerken van mails en andere belangrijke informatie.

BegeleidGentle: Als begeleider van Zideris werk je vanuit de methode Gentle Teaching. Dit betekent begeleiden vanuit de relatie, gelijkwaardigheid, sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is. Met een open, nieuwsgierige en lerende houding zie je wat de cliënt nodig heeft en ken je zijn/haar signalen. Je doet je best om iedere cliënt de aandacht en verzorging te geven die hem/haar helpt om gelukkig te kunnen zijn.

Wat krijg je daar voor terug?

 • Een afwisselende functie voor 24 tot 30 uur per week, aantal uur in gezamenlijk overleg
 • Een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden
 • Salaris (FWG 35) tussen de € 1920,- en € 2853,- bruto per maand bij een contract van 36 uur
 • Onregelmatigheidstoeslag, eindejaarsuitkering van 8,33% en werkkostenregeling
 • Ondersteuning en feedback van je collega’s
 • Gevarieerd takenpakket en een prettig team om in te werken

Wat zit er in je bagage?

 • Een diploma MZ of Verzorgende IG op minimaal MBO 3-niveau
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
 • Ervaring met de doelgroep
 • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken
 • Flexibel zijn in het overnemen van diensten

WerkPlek: Je komt te werken op de geschakelde woning Berg 1 en 3. Hier wonen 13 cliënten met een leeftijd tussen de 41 en 80 jaar, die een emotioneel niveau hebben tussen de 8 maanden en 2 jaar. Je gaat cliënten begeleiden met dementie, epilepsie en autisme. Daarbij zijn sommige cliënten rolstoel gebonden en zal je moeten kunnen (leren) werken met tilliften.

Ondanks de verstandelijke en lichamelijke beperkingen staat zelfredzaamheid hoog in het vaandel. Wat de cliënt zelf kan, wordt niet uit handen genomen. Kenmerkend voor het werk binnen Berg 1 en 3 is dat je zowel jouw verzorgende als begeleidende vaardigheden in kunt zetten. Je werkt in een zelf organiserend team waar je verantwoordelijk bent voor de taken die in jouw dienst voor komen. Als team zien wij het als onze uitdaging om de cliënt 24 uur per dag de best mogelijke zorg te bieden.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor maandag 25 oktober a.s. te solliciteren via onderstaande knop.

Solliciteer direct!

Voor vragen kun je bellen met Leonie Langius (Persoonlijk Begeleider), 06-23148037 of met de woning, 088-5132802. Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.