Binnen het cluster Epe is een stevige ontwikkeling ingezet van activiteitencentrum (AC) naar arbeidstrainingscentrum (ATC). Nieuwsgierig wat dit betekent en belangstelling om hier aan bij te dragen? Dan maken we graag kennis!

Solliciteer direct!

EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige plek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zideris Epe is volop in ontwikkeling en groeit. Daarom zijn we op zoek naar versterking.

Werkplek: We ondersteunen cliënten bij een daginvulling die er toe doet! Van ontdekken waar je goed in bent en het aanleren van (arbeids)vaardigheden, tot het volgen van een opleiding en/of het behouden van (betaald) werk. De meeste cliënten in Epe hebben een licht verstandelijke beperking, soms met aanvullende problematiek. Maatwerk en kleinschaligheid staan voorop.

Als onderdeel van het team ATC ondersteun je cliënten op methodische wijze en met enthousiasme, om te werken aan de afgesproken doelen. Je bouwt aan een vertrouwensrelatie en een veilige plek. Je hebt een creatieve, open blik en blijft kijken welke activiteiten je met de cliënt kunt ondernemen. Je onderzoekt nieuwe mogelijkheden en weet deze te ontwikkelen. Je bent een netwerker, die in teamverband en zelfstandig zich prima staande kan houden.

Gentleteaching: De begeleiding wordt geboden volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

JouwExpertise: Als begeleider begeleid, ondersteun en stimuleer je de bewoners in hun ontwikkeling en bij activiteiten in de woon- en leefsituatie. Jouw expertise ligt bij voorkeur op het snijvlak van vg, jeugdzorg en/of ggz, waardoor je begeleiding op maat kunt bieden. Je bent een stabiele persoonlijkheid met de nodigde (levens)ervaring, waardoor je rust, veiligheid en perspectief kunt creëren – en plezier!


Wat vragen wij van jou:

 • Je bent in het bezit van een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 3-niveau
 • Je hebt bij voorkeur al de nodige ervaring opgedaan met mensen met een (licht) verstandelijke beperking en aanvullende problematiek
 • Je herkent jezelf in de methode Gentle teaching
 • Bereidheid om samen te werken met collega’s op de woningen, zodat er een doorgaande lijn ontstaat rond cliënten

 

Wat bieden wij jou:   

 • Salaris Begeleider (FWG 35) tussen de € 1920,- en € 2853,- per maand bij een contract van 36 uur
 • In gezamenlijk overleg bespreken we hoeveel uur je per week gaat werken, er is veel mogelijk!
 • Een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33 %
 • Werkkostenregeling m.b.t. fiscale voordelen
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching
 • Oprechte aandacht voor elkaar

 

Voor vragen kun je bellen met Hilde Jansen, clustermanager (tel. 06-22489888).

Reactietermijn: voor 25 oktober

Solliciteer direct!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.