EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega's Milou en Luuk.

Solliciteer direct!

EigenZinnig: Bij Zideris staan cliënten aan het roer van hun eigen leven, dat noemen wij eigenzinnige zorg. Eigen omdat de persoonlijke zorg is afgestemd op de eigen dromen, wensen en inbreng van onze cliënten en bewoners. Zinnig omdat het bijdraagt, nut heeft en leidt tot zingeving voor cliënt, familie en medewerker.

We zoeken voor verschillende locaties meerdere begeleiders. Dat wil zeggen dat we verschillende werkplekken hebben die bij je kunnen passen. Hou je van een uitdaging, dan haal je misschien het meeste werkplezier uit een locatie waar er nog gebouwd moet worden. Past stabiliteit bij jou, dan is het ook prima om dat aan te geven in je sollicitatiebrief. Ook hoeveel uur en, nog belangrijker, met welke doelgroep je wilt werken lezen we graag in je brief. Wij gaan daarna samen met je kijken welke werkplek het beste bij jou past.

InhoudelijkWerk: Als ervaren begeleider heb jij een open blik. Je voelt aan wanneer je ruimte moet geven en wanneer juist sturing gewenst is. Met jouw positieve en creatieve aanpak onderzoek je samen met je collega’s waar de krachten en mogelijkheden van cliënten liggen. Ook heb je het talent om je in hun belevingswereld te verplaatsen om de reden achter het gedrag te achterhalen.

De ene cliënt help je tijdens een ochtenddienst bij het opstaan, de andere cliënt regelt bijna zelf dat hij/zij op tijd op de dagbesteding komt. Op enkele locaties bieden we 24-uurs begeleiding, dat houdt in dat je mogelijk ook slaapdiensten draait. Gedurende de dag bestaat je werk uit begeleidende en verzorgende taken. De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is. Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen teamtaken. Daarnaast maak je tijd vrij voor het maken van rapportages en het lezen en verwerken van mails en andere belangrijke informatie.

 

Wat houdt jouw vakmanschap in?

  • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 3 niveau
  • Ervaring met de doelgroep
  • Herkenning in de methode Gentle Teaching
  • Flexibel inzetbaar en bereid om in onregelmatige diensten te werken

 

Wat krijg je daar voor terug?

  • Een afwisselende functie voor 20-32 uur per week, aantal uur in gezamenlijk overleg
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
  • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
  • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
  • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

 

Werkplek: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je te solliciteren. Heb je nog vragen neem dan contact op met ons. Bel hiervoor onze recruiter Ralf Fietje (tel. 06-22893079) of per mail (vacature@zideris.nl)

Solliciteer direct!

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.