“Herken jij je in onze “eigenzinnige” kenmerken liefdevol, warm, kleinschalig, dichtbij, initiatiefrijk en origineel? Dan is Zideris dé organisatie die bij jou past!

Solliciteer direct!

DoelGroep: De begeleider die ochtenddienst heeft moet vroeg uit de veren om de cliënten te wekken. Je helpt hen samen met je collega bij het opstaan, aankleden en ontbijten, zodat zij op de afgesproken tijd op de dagbesteding zijn. De avonddienst begint rond 15:30 uur als de cliënten weer terug komen naar de woning. Je verwelkomt hen, zorgt voor iets te drinken, bereidt de avondmaaltijd voor en je geeft hen de aandacht en verdere zorg zoals is afgesproken. Eenduidigheid is tenslotte belangrijk voor deze kwetsbare cliënten. In het weekend zijn de cliënten vrij en heb je meer tijd om samen leuke dingen te doen.

Soms is een cliënt onrustig. Omdat je stevig in je schoenen staat en niet bang bent, weet je precies wat je kunt doen om de cliënt te helpen en te kalmeren. 

Je vindt het belangrijk dat de cliënt en de woning er verzorgd uit zien. Daarom help je mee in het huishouden. En je maakt tijd vrij om rapportages, mails en andere belangrijke informatie te lezen en te verwerken. Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je speciaal aan jou toegewezen werkzaamheden. Je neemt hierin je verantwoordelijkheid en laat in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback.

Werkplek: We zijn op zoek naar iemand met bezielde affiniteit die 28 uur per week bij ons zou willen werken. Op de Grift 12 wonen momenteel 7 volwassen mensen variërend van midden 20 tot begin 60, met een belevingswereld die rond de 18 maanden ligt. En sommigen kunnen zo, bij tijd en wijle, behoorlijk last hebben van hun eigen of elkaars gedrag.

Wij werken vanuit de Gentle Teaching en hebben daarbij, al zeggen we dat zelf, een uitermate fijne plek gecreëerd voor de mensen die er wonen, maar ook voor de mensen die er werken. Gentle Teaching: dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 40 tussen de € 2025,- en € 2993,- per maand (op basis van 36 uur)
 • Een afwisselende functie voor 28 uur per week (uren in gezamenlijk overleg)
 • Een jaarcontract met mogelijkheid tot een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching 
 • Een prachtige werkplek met een personeelsrestaurant en voldoende parkeergelegenheid.


Wat houdt jouw vakmanschap in?

 • Jij hebt een diploma MZ MBO 4 niveau of binnen één jaar een diploma SPH
 • Jij hebt ervaring met de doelgroep en gedragsproblematiek
 • Jij herkent jezelf in de methode Gentle Teaching
 • Jij bent bereid om onregelmatige diensten volgens rooster te werken

 

EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

                                                                                                            

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 20 oktober te solliciteren via onderstaande knop

Solliciteer direct!

Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Betty van Keulen (Begeleider) Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.