Heb jij minimaal een zorg gerelateerd MBO-3 diploma en relevante ervaring? Kijk je ernaar uit om jouw expertise te kunnen inzetten?

Solliciteer direct!

EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige plek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zideris Epe is volop in ontwikkeling en groeit door. Daarom zijn we op zoek naar (persoonlijk) begeleiders die warm lopen om te helpen bouwen & ontwikkelen.

Net buiten Epe bevindt zich een kleinschalig terrein met meerdere woningen. In kleine groepen met zelfstandige studio’s bieden we 24-uursbegeleiding. Met iedere bewoner wordt gewerkt aan perspectief; door werk, school of een andere vorm van zinvolle daginvulling. Waar nodig zetten we behandeling in en ondersteunen we binnen het sociale netwerk. 

JouwExpertise: Als Begeleider begeleid, ondersteun en stimuleer je de bewoners in hun ontwikkeling en bij activiteiten in de woon- en leefsituatie. Jouw expertise ligt bij voorkeur op het snijvlak van vg, jeugdzorg en/of ggz, waardoor je begeleiding op maat kunt bieden. Je bent een stabiele persoonlijkheid met de nodigde (levens)ervaring, waardoor je rust, veiligheid en perspectief kunt creëren – en plezier!

Met een zorg gerelateerd diploma op MBO-4 of HBO niveau kan je ook aan de slag gaan als Persoonlijk Begeleider. In deze functie coördineer je de ondersteuning rondom een bewoner. Samen met de bewoner en andere betrokkenen analyseer je de zorgvraag, stel je het persoonlijk plan op en houdt dit actueel. Daarvoor heb je regelmatig contact met gedragsdeskundigen, cliëntvertegenwoordigers en het verdere netwerk.

DoelGericht: In Epe wonen (jong)volwassenen met een licht tot matige verstandelijke beperking en veelal aanvullende vraagstukken zoals bijvoorbeeld autisme en/of hechtingsproblematiek.

De ondersteuning wordt vorm gegeven volgens de methode Gentle Teaching.

 

Wat vragen wij van jou:

 • Je bent in het bezit van een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 3-niveau.
 • Je hebt bij voorkeur kennis en ervaring met mensen met een (licht) verstandelijke beperking en aanvullende problematiek.
 • Je herkent jezelf in de methode Gentle teaching,
 • Bereidheid om in onregelmatige diensten te werken.

 

Wat bieden wij jou:   

 • Salaris Begeleider (FWG 35) of Persoonlijk Begeleider (FWG 40) tussen de € 1920,- en € 2993,- per maand bij een contract van 36 uur;
 • In gezamenlijk overleg bespreken we hoeveel uur je per week gaat werken, er is veel mogelijk!
 • Een vast dienstverband;
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33 %;
 • Werkkostenregeling m.b.t. fiscale voordelen;
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching;
 • Oprechte aandacht voor elkaar

 

Haal jij van nature een positieve energie uit het werken met deze specialistische doelgroep, lever je graag een actieve bijdrage aan groei en ontwikkeling, dan komen we graag in contact met je!

Voor vragen kun je bellen met Hilde Jansen, clustermanager (tel. 06-22489888).

Reactietermijn: voor 1 oktober

Solliciteer direct!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.