Als begeleider bij Zideris werk je met de methode Gentle Teaching. Dat betekent dat je aandacht besteed aan de eigen autonomie van de cliënt: het mogen zijn wie je bent. Daarvoor sta je naast de cliënt en ga je samen voor een zinvolle dag. Jij biedt daarin rust, regelmaat en een fijn leefklimaat.

Solliciteer direct!

Je kunt een korte ochtend/avonddienst hebben of een langere dienst van 7.00 tot 15.00 uur. Tijdens deze dienst ben je er voor de cliënten en volg je hun vaste dagprogramma. Daarnaast maak je tijd vrij voor andere taken, zoals administratie en kleine schoonmaaktaken. Binnen de locatie zijn er geen slaapdiensten, in de nacht worden de kamers ingeluisterd door de centrale nachtdienst. 

DoelGroep: Je komt te werken op de Sluis 1. Hier wonen vijf cliënten met een verstandelijke beperking, in de leeftijd van 52-77 jaar. Ze hebben een emotionele leeftijd van 18 tot 36 maanden. De cliënten zijn vrij zelfstandig en kunnen goed communiceren. Sommigen krijgen deels hulp bij ADL, bij anderen worden de ADL momenten overgenomen. Door de wisselwerking tussen de cliënten kan er soms onderling, en richting begeleiders, verbale en fysieke agressie voorkomen. De cliënten zijn sfeer gevoelig maar zeker ook sfeer bepalend! Zij zoeken een nieuwe begeleider met humor en inlevingsvermogen, die stevig in de schoenen staat.

TijdVrij: De meeste cliënten zijn van maandag t/m donderdag naar dagbesteding. Van vrijdag tot zondag zijn de cliënten thuis en is er tijd om dingen te ondernemen. Waar je de ene dag samen een filmpje kijkt met een kopje koffie, ga je de andere dag sjoelen of gezellig knutselen. Op het terrein worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd waaraan cliënten en begeleiders meedoen.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris begeleider (FWG 35) tussen € 1920,- en € 2853,- bruto per maand o.b.v. 36 uur;
 • Een functie, waarin je werkt met een diverse doelgroep, voor 28 uur per week;
 • Een jaar contract met mogelijkheid tot omzetting naar onbepaald tijd;
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar;
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching;
 • Meedenken en werken aan de ontwikkeling van een zelforganiserend team.

 

Wat vragen wij van jou?

 • Een zorg gerelateerde opleiding op MBO minimaal 3 niveau;
 • Ervaring binnen het vakgebied / doelgroep;
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching;
 • Je weet een prettige sfeer te creëren, waarin bewoners zich veilig, gezien en gehoord voelen;
 • Flexibiliteit is een pre.

 

WerkPlek: Sluis 1 is een woning op het terrein van Zideris, aan de rand van het mooie bos van Rhenen. Een dienst draai je in principe alleen, waarbij je altijd achtervang hebt van een collega die op een andere groep werkt in hetzelfde pand. Je werkt in een zelforganiserend team dat aan het opstarten is, waarbij we samen onze schouders eronder zetten om verder te bouwen.

EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 8 oktober te solliciteren via onderstaande knop. Als we je sollicitatie hebben ontvangen zullen we zo snel mogelijk contact met je opnemen om een gesprek in te plannen.

Solliciteer direct!

Voor vragen kun je bellen met Laura Kleijer (Begeleider Sluis 1) tel. 088 5132513. Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.