“Lach, droom, hoop, hou van, inspirator! Kom bij ons werken!”

Solliciteer direct!

WerkDag: Jouw werkdag begint om 7.00 uur met het lezen van de rapportage van de vorige dag, het bekijken van de agenda en koffie. Daarna help je de cliënten bij het opstaan en bij het ontbijt. In nabijheid van elkaar wordt er centraal gegeten en daarna bereid je de cliënten voor op de dagbesteding. De avonddienst start rond 15.30 uur als de cliënten terug komen van de dagbesteding. Je volgt vervolgens het dagprogramma; fysieke activiteit, avondeten, nogmaals een activiteit en een kopje koffie. Je zorgt, waar mogelijk samen met de cliënt, dat de woning een schone, veilige en prettige plek is. De cliënten hebben naast begeleiding ook lichamelijke verzorging nodig. Dit vraagt inlevingsvermogen van jou, ook op piekmomenten. Het is belangrijk dat jij dan het overzicht kan bewaren, geduldig bent en rust uitstraalt.  

In het weekend zijn de diensttijden anders dan doordeweeks. De cliënten zijn dan vrij en daardoor heb je meer tijd om samen leuke dingen te doen. Je vindt het belangrijk om een relatie met hen op te bouwen door met aandacht voor ze te zorgen. De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

WerkPlek: Je werkt zelfstandig op één van de woningen van de locaties Grift 1-3 en 2-4 (onderdeel van het cluster Beschutte Begeleiding). In iedere woning wonen zeven cliënten, de leeftijd van de cliënten ligt tussen de 40 en 60 jaar. Er is achtervang van collega’s van de naastgelegen woningen. De omgeving is dynamisch met cliënten met moeilijk verstaanbaar gedrag. Het is jouw uitdaging om dit gedrag te leren “lezen”. Door vooruit te kijken en te handelen, zorg je ervoor dat de cliënten zich veilig voelen. Het is belangrijk dat jij stevig in je schoenen staat en flexibel kan reageren op verschillende situaties zonder dat je je uit het veld laat slaan.

 

Wat krijg je daar voor terug?

  • Een uitdagende functie waarin inlevingsvermogen en de ondersteuningsbehoefte van de cliënten centraal staat
  • Aantal uur per week in gezamenlijk overleg
  • Salarisschaal FWG 35, tussen de € 1920,- en € 2853,- per maand bij contract van 36 uur
  • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
  • Onregelmatigheidstoeslag, eindejaarsuitkering (8,33%), Werkkostenregeling

 

Wat houdt jouw vakmanschap in?

  • Een zorg-gerelateerd diploma op minimaal MBO 3 niveau
  • Ervaring met de doelgroep
  • Jij bent initiatiefrijk en beschikt over geduld en inlevingsvermogen
  • Jij kunt jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching
  • Bereid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken

 

EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Samen zorgen we voor een fijne werkplek met aandacht voor leren. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 1 oktober te solliciteren via onderstaande knop.

Solliciteer direct!

Voor vragen kun je via de receptie tel. 088 5132513 bellen met Maarten Calen (Clustermanager). Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nl  

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.