Zideris start vanaf 1 januari 2021 met een nieuw concept: wonen in een kleine groep met individuele begeleiding. De nieuwe woning valt binnen het cluster Intensieve Begeleiding (IB). 

Solliciteer nu

Dit cluster is gericht op de ondersteuning van cliënten met een verstandelijke beperking en daarbij moeilijk verstaanbaar gedrag. Begeleidende vaardigheden ten aanzien van cliënten met gedragsproblematiek spelen binnen dit cluster dus een belangrijke rol. Cliënten hebben te maken met psychiatrische problematiek, zoals autisme, adhd of hechtingsstoornis. De begeleidingswijze wordt vormgegeven vanuit de methode Gentle Teaching. Dit betekent begeleiden vanuit de relatie en gelijkwaardigheid, en sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Jij begeleidt de cliënten in hun woning, tijdens de dagbesteding en vrijetijdsbesteding. Doordat je in tweetallen werkt, is er altijd een collega als achtervang in de woning aanwezig. Het complexe gedrag van de cliënten vind jij een uitdaging en jij streeft er naar om hen een zo gewoon mogelijk leven te laten leiden. Stabiliteit, veiligheid en structuur is voor deze doelgroep zeer belangrijk en maakt dat zij zich veilig kunnen voelen in hun eigen omgeving. Bij probleemgedrag weet jij de rust te bewaren en bezit je de juiste vaardigheden om daar op een professionele manier, ondersteund vanuit Gente Teaching, mee om te gaan.

SamenWerken: Het unieke aan deze functie is dat je mee gaat bouwen aan een team van individuele begeleiding in een kleine groep. Het opzetten van het zelforganiserende team bevindt zich in de startfase en zal dus voor alle collega’s een nieuwe ervaring en uitdaging zijn. Samen gaan jullie door middel van scholing, coaching en samenwerking een krachtig team vormen. Ook werk je nauw samen met het behandelteam in de vorm van MDO, gezamenlijke scholing, coaching en teambespreking.

VerderLeren: Bij Zideris staan we niet stil, maar hebben we aandacht voor leren. Samen bespreken we welke trainingen en e-learnings je gaat volgen. Zo zal je in het eerste jaar van jouw dienstverband de trainingen Levensreddenhandelen (LRH) en Kleine blusmiddelen (KBM) doen. Daarnaast kan je met jouw team trainingen volgen in Gentle Teaching (GT), Fysieke en Mentale Weerbaarheid (FMW) en specifieke doelgroep gerelateerde scholing.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 40 tussen de € 1963,- en € 2902,- per maand bij een contract van 36 uur
 • Een uitdagende functie voor 24 tot 36 uur per week, uren in gezamenlijk overleg
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching

 

Wat zit er in je bagage?

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 4 niveau
 • Enkele jaren werkervaring als begeleider complexe doelgroep
 • Je kan omgaan met agressie
 • Kennis van autisme en psychiatrische beelden
 • Je verbonden voelen met de methode Gentle teaching
 • Je kunt onregelmatige en weekenddiensten draaien


Eigen
Zinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame gemeenschap met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Het cluster IB bestaat uit 6 woningen en 4 groepen dagbesteding in de omgeving Rhenen. Iedere woning en iedere dagbestedingsgroep heeft zijn eigen karakter, en specifieke doelgroep. De nieuwe ZIB woning krijgt 6 ruime appartementen en beschikt over een gezamenlijke huiskamer en een dagbestedingsruimte.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande en voldoe je aan de functie eisen?

Dan vragen we je voor 1 februari te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl Na ontvangst van jouw sollicitatie nemen we zo snel mogelijk contact met je op voor het inplannen van een gesprek.

 

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.