“individuele aandacht én samen gezelligheid”

Solliciteer nu


WerkPlek: Per 1 januari ga je werken op onze moderne locatie ‘Kostverloren’, een unieke plek midden in een betrokken woonwijk van Veenendaal. Het is een kleinschalige locatie waar acht cliënten wonen met een licht verstandelijke beperking. Elke cliënt heeft een appartement met eigen voorzieningen. De begeleiding is daardoor erg cliëntgericht en de cliënten zijn redelijk zelfstandig. De diensten zal je zelfstandig draaien waarbij er een achtervang is van collega’s op de nabije locaties van de Weverij.

Wat de cliënten in Kostverloren gemeen hebben is de behoefte om onderdeel te zijn van de samenleving. Je werkzaamheden zijn steeds op die behoefte gericht. Verder kan de begeleidingsvraag erg verschillen, wat een beroep doet op je flexibiliteit en vindingrijkheid. De ene cliënt help je tijdens een ochtenddienst bij het opstaan, de andere cliënt regelt zelf dat hij/zij op tijd op de dagbesteding komt. Omdat de locatie midden in Veenendaal ligt, is het mogelijk voor de cliënten om zelf een boodschap te doen, uit te gaan en gebruik te maken van de mogelijkheden die een stad biedt. Dit vraagt van jou een houding van alertheid, zien hoe het met de cliënten is en inschatten wanneer iemand hulp nodig heeft. De begeleiding wordt geboden volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Je maakt tijd vrij voor het maken van rapportages, het lezen en verwerken van mails en andere belangrijke informatie. Omdat je werkt in een zelf organiserend team heb je aanvullende werkzaamheden die aansluiten bij jouw kwaliteiten. Je neemt hierin je verantwoordelijkheid, laat in de teamvergaderingen zien hoe je deze op orde hebt en met een open houding leer je van eventuele feedback.


WerkSamen: Jouw team bestaat uit ervaren en betrokken collega’s. Ieder neemt zijn/haar verantwoordelijkheid en we geven elkaar feedback om het beste uit het team te halen. Samen zetten we de schouders eronder voor deze toplocatie!

Wat krijg je daar voor terug?

  • Per 1 januari een uitdagende functie voor 16 uur per week op een prachtige moderne locatie;
  • In eerste instantie een tijdelijk contract (vervanging voor zwangerschapsverlof) met mogelijkheid tot omzetting naar onbepaald tijd;
  • Salaris (FWG 35) tussen de € 1861,- en € 2766,- per maand bij een contract van 36 uur;
  • Onregelmatigheidstoeslag, eindejaarsuitkering van 8,33 % en werkkostenregeling tot € 450,- per jaar;
  • Ruim aanbod aan cursussen en coaching.

Wat zit er in je bagage?

  • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 3 niveau;
  • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching;
  • Ervaring met de doelgroep LVB is een pre;
  • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken.

EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega’s Milou en Luuk.

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?
Dan vragen we je voor 25 november 2020 gemakkelijk te solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl

Voor vragen kun je bellen met Marjo de Lange (Persoonlijk Begeleider)

tel. 088 5132513. Je kunt ook mailen naar vacature@zideris.nlSollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.