Zideris is een kleinschalige zorgorganisatie met een eigen gezicht, eigen visie en eigen karakter.

Solliciteer nu

Wij bieden persoonlijke begeleiding en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking volgens de principes van Gentle Teaching. Hierbij is de begeleiding gebaseerd op een gelijkwaardige relatie. Ruim 700 medewerkers zorgen dat onze clienten deskundig en klantgericht begeleid worden in elf regio’s, verdeeld over de provincies Utrecht, Gelderland en Noord Holland. Manager Behandeling is een nieuwe functie binnen Zideris en ontvangt net als de clustermanagers binnen het primair proces, directe leiding van de directeur.

Hoe ziet de functie als manager Behandeling er uit?

Het cluster Behandeling heeft als werkgebied de elf regio’s. Op de locatie in Rhenen wordt in 2020 een polikliniek ontwikkeld waarin AVG-artsen en Gz-psychologen de belangrijkste disciplines zijn. Binnen het cluster Behandeling werken 30 zelfstandige professionals in de functie van (AVG) artsen, paramedici, gedragsdeskundigen, vakcoaches en agogen. De manager Behandeling is samen met deze professionals verantwoordelijk voor de organisatie en kwaliteit van de dienstverlening, de productie, de ontwikkeling en de bedrijfsvoering. Daarbij ligt de focus van de manager Behandeling op het bevorderen van de samenwerking van de diverse disciplines en het cluster als geheel.

Zideris heeft de ambitie om het cluster Behandeling door te ontwikkelen tot een behandel- en expertisecentrum, met een polikliniek-functie in de regio. Deze kan door zowel interne als externe partners en verwijzers benaderd worden. Voor de manager Behandeling is de opdracht om flexibel op de omgeving in te spelen, kansen gericht op vernieuwing te onderzoeken en deze te grijpen.

Concreet zijn dit de taken en verantwoordelijkheden:

  • Het ontwikkelen van het cluster Behandeling en daarmee vorm geven aan interdisciplinair werken.
  • Op inspirerende en resultaatgerichte wijze leiding geven aan het multidisciplinaire cluster.
  • Bewaken en bevorderen van de kwaliteit van de dienstverlening.
  • Mede verantwoordelijkheid dragen voor prioritering en ontwikkeling van beleid van het cluster, voortvloeiend uit de visie, missie en strategie van Zideris.
  • Afstemmen en faciliteren van ontwikkelingen en activiteiten met andere organisatieonderdelen.
  • Initiëren, bouwen en onderhouden van relaties met strategische (keten)partners.
  • Beheren van begrotingsafspraken en realisatie van targets.

Wat is het profiel?

Onze toekomstige manager Behandeling heeft academisch werk- en denkniveau en is in het bezit van minimaal een HBO-diploma. Dit is aangevuld met een managementopleiding en meerdere jaren ervaring als leidinggevende van zorgprofessionals en behandelaars. Verbinden, stimuleren, initiëren en innoveren zijn daarbij vereiste en kenmerkende eigenschappen.

Ben jij de enthousiaste manager, pionier en ondernemer, die buiten de gebaande paden denkt en met daadkracht onze ambitie wil verwezenlijken? Dan nodigen we je van harte uit te solliciteren!

Arbeidsvoorwaarden:

Het betreft in eerste instantie een dienstverband van 1 jaar voor 32-36 uur per week (in onderling overleg). De functie is ingedeeld in FWG 65. De overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Gehandicaptenzorg.

Solliciteren:

Motivatiebrief en c.v. kan gemaild worden naar vacature@zideris.nl of via onderstaand formulier.

De uiterlijke inzendtermijn is dinsdag 4 februari as.

Sollicitatieformulier

Op welke vacature wil je solliciteren?
Voeg hier je CV toe
Voeg hier je motivatiebrief toe
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.

Veelgestelde vragen

Je kunt bij ons solliciteren door te mailen naar vacature@zideris.nl of door het sollicitatieformulier onder aan een vacature in te vullen.

Omdat we in zelforganiserende teams werken wordt jouw sollicitatie niet centraal behandeld, maar doorgestuurd naar het team waar de vacature uitstaat. Als zij je selecteren, nodigen ze je uit voor een sollicitatiegesprek. Als jij er een goed gevoel bij hebt en ons team ook kan er een meeloopdienst worden ingepland. Zo kun je het werk zelf ervaren, en kan ons team zien of je past binnen de organisatie.

Bevalt alles nog steeds van beide kanten, dan word je door jouw toekomstige clustermanager en/of P&O-afdeling uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Komen we er naar ieders tevredenheid uit? Dan is dit het moment waarop we je feliciteren met je nieuwe baan!

Zodra we jouw originele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) hebben ontvangen en in ons systeem hebben doorgevoerd, kun je bij ons aan de slag. De afdeling P&O vraagt de VOG voor je aan op het moment dat je wordt uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek. Deze aanvraag krijg je per e-mail van ons doorgestuurd, zodat je direct de benodigde vervolgstappen kunt zetten. Natuurlijk vergoeden wij de kosten van de aanvraag van de VOG. De vergoeding vind je terug op je eerste loonstrook.

Gentle Teaching komt er in het kort op neer dat je werkt op een warme, betrokken, maar ook professionele manier. Je begeleidt mensen die onze hulp nodig hebben vanuit een zorgvuldig opgebouwde relatie en gelijkwaardigheid. Je geeft sturing of je begrenst alleen wanneer dit voor het welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Gentle Teaching is méér dan een belofte of een methodiek; het is een grondhouding die al onze medewerkers zich eigen maken. Sinds 2010 krijgen alle medewerkers van Zideris een basistraining in Gentle Teaching. Elk jaar volg je verdiepingstrainingen. Deze trainingen worden gegeven door medewerkers die hier speciaal voor zijn opgeleid.

Meer weten over Gentle Teaching? Lees dan verder op deze pagina.