EigenZinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega Milou.

Solliciteer direct!

 

Verpleegkundige of Verzorgende IG Nachtdienst in Rhenen

Ook tijdens de nacht (van 22.15 uur tot 7.15 uur) hebben onze cliënten met een verstandelijke beperking ondersteuning nodig. Via het zorgsysteem inventariseer je vanuit het dienstencentrum de zorg- en begeleidingsvragen die voorkomen in de woningen op hetzelfde terrein en stuur je je collega’s aan. Er worden ook cliënten op externe locaties van Zideris via het zorgsysteem uitgeluisterd. Wanneer op deze externe locaties hulp geboden moet worden, bel je de slaapdienst en adviseer je deze medewerker bij het oplossen van de hulpvraag. Naast de zorgvragen die via het zorgsysteem binnenkomen, bied je ook vaste zorg op verschillende tijden in de nacht.

 

WerkSamen: Tijdens de nachtdienst werk je samen met drie collega’s, waarvan één andere verpleegkundige/verzorgende en twee begeleiders. Je gaat steeds wisselend met zijn tweeën over het terrein om de benodigde zorg te bieden. We werken met een digitaal rapportagesysteem, naast een mondelinge overdracht ’s avonds en in de ochtend. Met de overige disciplines onderhouden we regelmatig contact via mail en middels aanwezigheid op MDO’s

Als verpleegkundige/verzorgende in de nacht heb je een adviserende rol binnen de 24 uurs zorg en handel je volgens het persoonlijk begeleidingsplan van de cliënt. Bij een acute verpleegkundige zorgvraag handel je volgens Triage om de urgentie te bepalen. Daarnaast werk je met de uitluistercomputer, beantwoord je e-mails of verricht andere administratieve werkzaamheden.

Geen nacht is hetzelfde en elke nacht is een nieuwe uitdaging!

Tijdens de nacht bieden wij zorg en begeleiding aan een uiteenlopende doelgroep. Cliënten met een verstandelijke beperking, lichamelijke beperking of beide. Naast de vaste zorg schat je via het uitluistersysteem, beeld en geluid, in welke zorgvraag op dat moment prioriteit behoeft. Dit zowel op het terrein als voor de externe locaties waar een slaapdienst gebeld kan worden. Zorgvragen kunnen variëren van nabijheid bieden, reageren op epilepsie, inschatten van de zorgvraag bij niet communicatieve patiënten, wisselligging, heel soms (verbale) agressie enzovoort.

Nooit een saaie nacht met een veelzijdige doelgroep, ieder heeft zijn eigen verhaal. Je hebt de mogelijkheid om mee te denken over de inhoud van de zorg in gesprek met de organisatie en collega’s. Echt tijd en aandacht voor de cliënt, veel één op één contact.

Het ene moment zing je een liedje samen met een cliënt van een buitenwoning via het uitluistersysteem. Daarna maakt een cliënt met zelf bedachte handgebaren duidelijk wat ze bedoelt vervolgens snel je je over het terrein om te handelen bij iemand met een epileptische aanval.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris Verpleegkundige (FWG 45) tussen de € 2.381,- en € 3.452,- bruto per maand bij een contract van 36 uur
 • Salaris Verzorgende IG (FWG 35) tussen de € 2.110,- en € 3.009,- bruto per maand bij een contract van 36 uur
 • Onregelmatigheidstoeslag, deze ontvang je ook tijdens jouw vakantie
 • Een jaarcontract vanaf 24 uur per week (uren in gezamenlijk overleg), met uitzicht op een vast dienstverband
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en werkkostenregeling tot € 450 per jaar
 • Een prachtige werkplek in een bosrijke omgeving
 • Meedenken en werken aan de ontwikkeling van ons zelforganiserende team.

 

Wat zit er in je bagage?

 • Een diploma MBO VP opleiding niveau 4, Z-verpleegkundige of gelijkwaardig, met daarbij een geldige BIG registratie
 • Een Verzorgende IG opleiding op (minimaal) MBO niveau 3
 • Ervaring in de begeleiding van cliënten met een verstandelijke/meervoudige beperking en moeilijk verstaanbaar gedrag is een pré;
 • Je hebt gevoel voor humor, kan relativeren en je bent niet bang voor onverwachte situaties;
 • Jezelf herkennen in de methode Gentle Teaching;
 • Bereidheid om overdag incidenteel aan te schuiven bij overlegmomenten.

 

WerkPlek: Je komt te werken in een team van 14 nachtmedewerkers, waarvan iedere nacht twee verpleegkundigen en twee begeleiders werken. In de nacht werk je zonder aanwezigheid van een leidinggevende en wordt er een beroep gedaan op je vindingrijkheid, creativiteit en verpleegkundige kennis.

 

Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega Milou.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Solliciteer dan uiterlijk 12 juli via de sollicitatieknop. Het is mogelijk dat wij kandidaten eerder uitnodigen voor een gesprek met ons! Voor inhoudelijke vragen kun je mailen naar vacature@zideris.nl t.a.v. Petra Kranenburg (Verpleegkundige Nachtdienst) en/of Heidi Capelle (Begeleider Nachtdienst).

Solliciteer direct!

 

 

 

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.