Eigen Zinnig: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega Milou.

Solliciteer direct!

Tijdens jouw werk ben je vaak aan het onderzoeken: wat heeft de cliënt nodig? Waar komt zijn/haar gedrag vandaan? Doordat je goed kunt observeren zie jij dingen die anderen niet zien. Zoals een liefdevolle aanraking of een kleine glimlach. En daar haal jij jouw voldoening uit.

DoelGroep: Je komt te werken op Berg 6-Laar 4. Dit zijn twee huizen onder één kap binnen het cluster Intensieve Zorg (IZ). In ieder huis wonen zeven cliënten. Zij kunnen hier helemaal zijn wie ze zijn. Ze leven in het moment en genieten van de kleine dingen. Je communiceert met hen door middel van taal, lichaamstaal, geluiden en gebaren. 

Op Berg 6 ligt de focus vooral op zorg en begeleiding daarnaast. Op Berg 6 zijn er 5 cliënten rolstoelafhankelijk.

Op Laar 4 ligt de focus op begeleiding met zorg ernaast. Sommige cliënten zijn dementerend en twee cliënten zijn rolstoelafhankelijk. Berg 6-Laar 4 ligt aan de rand van Rhenen, op een rustig en groen terrein van Zideris.

Binnen onze woningen zijn er afwisselende diensten/diensttijden, zowel vroege diensten als late diensten. Beginnend om 7.00 uur en eindigt om 22.30 uur.

In het weekend zijn alle cliënten vrij en genieten van het rustig aan doen of gewoon lekker uitslapen. Wanneer de mogelijkheid er is doen we een spelletje, gaan we een wandeling maken of wordt er gefietst op de duo-fiets e.d.

 

Als Persoonlijk Begeleider coördineer je de zorg rondom de cliënt, analyseer je de zorgvraag en stel je het persoonlijk plan op. Daarvoor heb je regelmatig contact met cliëntvertegenwoordigers, het verdere sociale netwerk van de cliënt en ook met de contactpersoon van de woning, waar je mee samenwerkt. De beschreven doelen vertaal je naar dagelijkse zorg en begeleidingsactiviteiten. Hier zijn uren aan gekoppeld die jij flexibel in kan zetten.

 

WerkPlek: Bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden; samen bouwen we een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen. Hoe ziet dat eruit? Lees ons Trotsverhaal en Kijkmee in de wereld van Zideris met collega Milou.


Je gaat werken op de woningen Berg 6-Laar 4. Deze bevinden zich op een rustig en groen terrein aan de rand van Rhenen. Op elke woning wonen 7 cliënten met een leeftijd tussen 23 en 73 jaar. De doelgroep per woning is verschillend. De ene groep is non-verbaal en zijn meerdere cliënten rolstoel gebonden. De andere groep is juist heel verbaal waar veel interactie mogelijk is. Door deze combinatie is er elke dag veel afwisseling in jouw werk.

WerkSamen: Het is een betrokken team waar rust heerst. Sommige collega’s werken al langere tijd op de woning, anderen juist sinds kort. Daardoor staan we voor elkaar open en kunnen we van elkaar leren. Eerlijkheid is daarbij voor ons het belangrijkst en we zorgen ervoor dat de lijnen kort zijn. Op het terrein zijn alle disciplines aanwezig, dit werkt prettig en snel.

GentleTeaching De begeleiding wordt gegeven volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

 

Wat krijg je daar voor terug?

 • Salaris FWG 40 tussen de € 2025,- en € 2993,- per maand bij 36 uur per week;
 • Een uitdagende functie voor 28 uur per week;
 • Een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • Onregelmatigheidstoeslag en eindejaarsuitkering van 8,33%;
 • Ruim aanbod aan cursussen en coaching;
 • Werkkostenregeling met fiscaal voordeel, dit kan je inzetten voor bijv. een sportabonnement; 
 • Meedenken en werken aan de ontwikkeling van een zelf organiserend team;
 • Een leer omgeving waar ook stagiaires werkzaam zijn.


Wat verwachten wij van jou?

 • Een zorg gerelateerd diploma op minimaal MBO 4 niveau;
 • Ervaring met de doelgroep, bekend met verzorgen van cliënten;
 • Kan genieten van de kleine dingen, verwacht niet teveel van onze cliënten;
 • Je hebt een stevige persoonlijkheid, bent daadkrachtig, zelfstandig, stabiel en resultaatgericht;
 • Bereidheid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken;
 • Je herkent jezelf in de methode Gentle Teaching.

 

Ben je geïnspireerd door het voorgaande?

Dan vragen we je voor 28 januari te solliciteren via de sollicitatie knop. Voor vragen kun je bellen met Alienke Roeten (Begeleider Berg 6-Laar 4) via tel. 088 5132513.

Solliciteer direct!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.