''individuele aandacht én samen gezelligheid''

''een eigen studio en ontmoetingsruimte''

Solliciteer direct!

 

Werkplek: Wij zijn op zoek naar een Persoonlijk Begeleider voor onze locatie Weverij 21a en ook voor de Weverij 35 welke beiden midden in Veenendaal liggen, op loopafstand van faciliteiten als restaurants, winkels en een bibliotheek.

De Weverij 21a en 35 zijn beide onderdeel van ons modern senioren appartementencomplex waar ook de cliënten van Zideris wonen. Zij hebben allemaal hun eigen studio met keukenblok en ruime badkamer. Deze studio’s zijn verspreid over drie verdiepingen van het complex. Op de eerste verdieping bevindt zich ook de ontmoetingsruimte die op vaste tijden open is voor de cliënten. Elke dag wordt er vers gekookt en 1 keer per week wordt er samen met cliënten een weekmenu gemaakt.   

Eigenzinnig: LVB én bijkomende specifieke hulpvraag.

Weverij 21a: de cliënten hebben allemaal een licht verstandelijke beperking, toch begeleid je elke cliënt op een eigen manier. De ene cliënt is redelijk zelfstandig en kookt bijvoorbeeld zelf, terwijl je een andere cliënt moet helpen bij dagelijkse persoonlijke verzorging. Daarnaast hebben sommigen bijkomende problematiek zoals een hechtingsstoornis of een verslaving. Ook qua leeftijd is het een brede doelgroep: de cliënten zijn tussen de 23 en 66 jaar oud.

Weverij 35: deze groep cliënten zijn net iets ouder, hebben een matig verstandelijke beperking, zijn redelijk zelfstandig en zijn een stabiele groep. Er is door de iets oudere leeftijd meer hulp / ADL nodig en meer zorgtaken. Voor iedere doelgroep kan je als Persoonlijk Begeleider optimaal gebruik maken van je flexibiliteit en vindingrijkheid en begeleiding vanuit ieders appartement.

Samenwerken; als Persoonlijk Begeleider coördineer je de zorg rondom de cliënten. Samen met de cliënt en andere betrokkenen analyseer je de zorgvraag, stel je het persoonlijk plan op en houdt dit actueel. Daarvoor heb je regelmatig contact met cliëntvertegenwoordigers en het verdere sociale netwerk van de cliënt.

Daarnaast biedt je altijd begeleiding volgens de methode Gentle Teaching. Dat wil zeggen begeleiden vanuit relatie en gelijkwaardigheid en alleen sturen en begrenzen als dit voor welzijn van de cliënt noodzakelijk is.

Zelfstandig en gezamenlijk werk je aan de dagelijkse begeleiding van de cliënten. Je leest de rapportages van je collega’s en hebt individuele begeleidingsmomenten in de eigen studio van de cliënt. De gezamenlijke woonkamer is echt bedoeld voor samen dingen doen, zoals het nieuws kijken of een spelletje spelen. Dit is heel vrijblijvend: de cliënten bepalen zelf of en wanneer ze gebruik willen maken van de woonkamer.

De slaapdiensten worden over drie teams verdeeld. Jij komt te werken in het team bestaande uit ongeveer 6 a 7 collega’s variërend van leeftijd. We zijn allemaal verschillend van karakter, kunnen vertrouwen op elkaar en staan open voor feedback.

Nieuweplek; bij Zideris zijn we eigenzinnig verbonden en bouwen samen aan een levendige en zorgzame werkplek met de ruimte om te zijn wie je bent. Zelfregie, verbondenheid, plezier en professionaliteit zijn bij ons belangrijke begrippen.

 

Wat zit er in jouw bagage?

 • Jij hebt een zorg gerelateerd diploma (bijv. MZ of pre social work) op minimaal MBO-4 niveau;
 • Je herkent jezelf en/of werkt volgens de grondhouding Gentle Teaching;
 • Je hebt ervaring met de doelgroep LVB;
 • Je bent bereid om in onregelmatige diensten volgens rooster te werken.
 • Je hebt humor, zegt wat je doet en doet wat je zegt;
 • Je bent overzichtelijk, betrokken en neemt de regie.

 

Wat krijg jij daarvoor terug?

 • Een functie als Persoonlijk Begeleider met verantwoordelijkheid, veel afwisseling en mogelijkheden voor 24 tot 28 uur per week;
 • Salaris (FWG 40) tussen de € 2025,- en € 2993,- per maand op basis van 36 uur;
 • Een jaarcontract met mogelijk vast dienstverband bij goed functioneren;
 • Eindejaarsuitkering van 8,33 % en onregelmatigheidstoeslag;
 • Werkkostenregeling tot € 450,- per jaar, dit kan je inzetten voor bijv. de aankoop van een mobiele telefoon;
 • Een unieke werkplek midden in de maatschappij met betrokken collega’s.

 

Solliciteren, gemakkelijk én direct

Als jij interesse hebt in een van deze mooie functies als Persoonlijk Begeleider kun je via de sollicitatieknop reageren vóór 31 januari. Voor vragen kun je bellen met Marjo de Lange via tel.nr. 06-13001253.

Solliciteer direct!

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature stellen wij niet op prijs.